Teknoloji

WhatsApp yazılım hatası engellemeleri geçersiz kılıyor

whatsapp iphone

whatsapp yazilim hatasiWhatsApp’ta görülen en son yazılım hatası, kimi kullanıcıların tadını fazlasıyla kaçıracak cinsten. Söz konusu hata, WhatsApp’ta engellenen kişilerin kendilerini engelleyenlere mesaj atmasını mümkün kılıyor. Bu hatayı el yordamıyla düzeltmek mümkün olsa da, WhatsApp yazılım hatası konusunda şimdilik resmi bir adım atmış veya geçici bir çözüm sunmuş değil.

Ancak yazılım hatası sadece mesaj göndermenin önündeki engeli kaldırmakla sınırlı kalmıyor. Engellenen hesaplar, kendilerini engelleyenlerin durum güncellemelerini ve profil bilgilerini okuyabiliyor. Bu hatayı manuel olarak düzeltmenin yolu ise engellenen kişilerin üzerinden engeli kaldırmak, ardından da tekrar engellemek gerekiyor.

Bir kişiyi engellemenin veya ondan mesaj almayı istememenin ardında birbirinden farklı çok sayıda neden yatabilir. Ancak beklenmedik bir anda istenmeyen bir kişiden mesaj almanın kimileri üzerinde yıkıcı bir etki yapabileceğini söylemek yanlış olmayacaktır.

Söz konusu WhatsApp yazılım hatası, uygulamanın hem iOS hem de Android versiyonlarında görülüyor. Bu hatanın WhatsApp’ın çatı şirketi Facebook’un başını biraz daha ağrıtıp ağrıtmayacağı ise zamanla anlaşılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER