Teknoloji

WhatsApp tek sefer görüntülenebilecek fotoğraf ve video gönderme özelliğini web ve masaüstüne geri getiriyor

whatsapp web

WhatsApp web ve masaüstü uygulamasında daha önce sunduğu, ancak geri çektiği bir özelliği yeniden kullanıcılarla buluşturmayı planlıyor. Sadece bir kez görüntülenebilen fotoğraf ve videolar gönderebilme özelliği WhatsApp’ın mobil uygulamasında mevcut olsa da, web ve masaüstü uygulamasından kaldırılmıştı. WABetaInfo sitesinin haberine göre, bu özellik yakında yeniden kullanıma sunulacak.

Haberde WhatsApp’ın geçtiğimiz haftalar itibarıyla bu özelliği yeniden geri getirmeye karar verdiği ve birkaç hafta içinde dağıtımın başlayacağı belirtildi. Kullanıcılar yine daha önce olduğu gibi, fotoğraf veya video gönderirken ekranın alt kısmında yer alan “1” ikonuna tıklatarak medya içeriklerini sadece tek sefer görüntülenebilecek şekilde ayarlayabiliyor.

Tek sefer görüntülenecek şekilde gönderilen medya içerikleri, cihaz ayarlarına rağmen telefona kaydedilemiyor. Doğal olarak bu görüntüleri başkasına iletmek de mümkün olmuyor. Özellikle gizlilik konusunda hassas olan kullanıcılar, bu imkanı oldukça seviyor. Başkalarının depolama alanları konusunda da hassas olan kullanıcılar da fotoğraf veya video gönderirken bu aracı kullanmayı tercih edebiliyor.

WhatsApp web ve masaüstü uygulamalarında bir kez görüntülenebilecek fotoğraf ve videoları kimler paylaşabilecek?

WhatsApp web ve masaüstü uygulamalarında bir kez görüntülenebilen fotoğraf ve videolar gönderebilmek için masaüstü uygulamalarının en güncel sürümlerinin yüklü olması gerekiyor. Güncellemenin dağıtımı konusunda henüz net bir takvim verilmediğini belirtmekte fayda var.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER