ManşetlerTeknoloji

WhatsApp Android kullanıcıları için yeniden Google Drive depolama alanı kullanacak

whatsapp android

WhatsApp, Android platformunda önemli bir değişikliğe imza atarak, kullanıcılarının yedeklemeleri için yeniden Google Drive depolama alanını kullanmaya başlayacak. Bu değişiklik, uzun süredir iOS kullanıcılarının yaşadığı bir durumun benzerinin, artık Android kullanıcıları için de geçerli olacağını gösteriyor.

WhatsApp ve Google’ın duyurduğu bu yeni gelişme, aralık ayında WhatsApp beta kullanıcıları için başlayacak ve 2024’ün ilk yarısında tüm Android kullanıcılarını kapsayacak. Değişiklikle birlikte, WhatsApp’taki sohbet geçmişi, resimler ve videolar, kullanıcıların Google Drive depolama alanını etkileyecek. Bu, hem Google’ın ücretsiz 15 GB planı için hem de ödeme yapılarak alınan depolama alanları için geçerli olacak.

WhatsApp kullanıcılarına, değişiklikten 30 gün önce Ayarlar > Sohbet > Sohbet yedekleme bölümündeki bir banner aracılığıyla bildirimde bulunulacak. Google hesaplarını yedekleme için kullanmak istemeyen kullanıcılar, yeni bir Android cihaza geçerken, her iki telefonun da Wi-Fi’a bağlı olduğu sürece kablosuz çalışan WhatsApp Sohbet Aktarımını kullanabilecekler.

WhatsApp yedeklemelerine daha fazla alan açmak için Google One abonelikleri öneriliyor

Google, WhatsApp yedeklemelerindeki bu değişikliğin, depolama limitlerinin veri yedeklemeye devam edip edemeyeceğinizi etkileyebileceği dışında bir şeyi değiştirmeyeceğini belirtti. WhatsApp’ta silinen veriler, bulut yedeklemelerinizden de silinecek, bu da Drive’da alan kazanmanıza yardımcı olabilir. Tabii ki, Google daha fazla depolama alanı isteyen kullanıcılara Google One aboneliklerini öneriyor ve “uygun kullanıcılara sınırlı, tek seferlik Google One promosyonları” sunacağını söylüyor.

Bu değişiklik, WhatsApp’ın iOS’ta nasıl çalıştığından farklı değil, sadece Apple’ın hala ücretsiz kullanıcılar için sadece 5 GB bulut depolama alanı sunduğu gerçeği dikkate alındığında. Bu durum, teknoloji devlerinin kullanıcı verilerinin depolanması ve yönetilmesi konusundaki politikalarında yeni bir dönemi işaret ediyor. Android kullanıcıları için bu değişiklik, veri yedekleme ve depolama konusunda daha bilinçli kararlar almayı gerektirecek. Bu durum, hem WhatsApp hem de Google Drive kullanıcıları için yeni bir dönemi temsil ediyor.

Video: Android telefon arayanlar için bir seçenek – Samsung Galaxy S23 FE inceleme

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER