Teknoloji

WhatsApp platformlar arası mesajlaşma desteğinin yönetimi için testlere başladı

whatsapp web

Dünyanın en popüler mesajlaşma servisi olan WhatsApp, Android uygulaması için hazırlanan en son beta sürümünde önemli bir özelliği test ediyor. Platformlar arası mesajlaşma desteğinin yönetimiyle ilgili arayüzleri bu sürümde bulmak mümkün oluyor.

Telegram veya Signal gibi diğer platformlara doğrudan mesaj gönderme imkanı sunan bu özellik henüz yayına alınmış değil. Ancak WhatsApp’ın en son beta sürümüyle birlikte bu desteğin temelleri atılıyor ve şirketin “Üçüncü Taraf Sohbetlerini Yönetme” özelliğini geliştirdiği görülüyor.

İlk olarak bu özellik, kullanıcılara sohbet birlikte çalışabilirlik hizmetini tamamen devre dışı bırakma olanağı sağlıyor. Bu, veri paylaşımı ve iletişim tercihleri üzerinde kullanıcı kontrolünü vurgulayan AB Dijital Piyasalar Yasası’nın (DMA) 7. Maddesi ile uyumluluk gösteriyor. Bu seçenek, platformlar arası mesajlaşmayla ilgilenmeyen kullanıcıların tamamen kapsam dışında kalmasına olanak tanıyor.

whatsapp

İkinci olarak özellik, hangi üçüncü taraf uygulamaların WhatsApp ile etkileşime girebileceği konusunda ayrıntılı kontrol sunuyor. Bu, kullanıcının özerkliğini geliştirir ve iletişim deneyimlerini düzenlemelerine olanak tanıyor. Kullanıcılar, ara bağlantı düzeylerini kişiselleştirerek yalnızca güvenilir mesajlaşma hizmetleriyle entegrasyon yapmayı seçebiliyor.

Üçüncü taraf uygulama erişimini seçerek yönetebilmek önemli bir avantaj niteliğinde. Kullanıcılar, istenen hizmetlerle bağlantıları sürdürürken, tanıdık olmayan platformlardan gelen istenmeyen iletişimlerden kaçınabilecek. Ayrıca hizmetin tamamının devre dışı bırakılması, platformlar arası mesajlaşma konusunda fikrini değiştiren kullanıcılar için net bir çıkış stratejisi sağlayacak.

Hizmeti devre dışı bırakmanın sınırlamalarla birlikte geldiğini unutmamak gerekiyor. Mevcut üçüncü taraf sohbetleri salt okunur moda geçecek; bu da kullanıcıların bu görüşmelerde yeni mesaj gönderip alamayacakları anlamına geliyor. Ancak bu sohbetlere WhatsApp içinden erişilebiliyor ve kullanıcının takdirine bağlı olarak silinebiliyor.

WhatsApp için başka yenilikler de test ediliyor

WhatsApp’ın son beta sürümlerinde başka yenilikler de test ediliyor. Bunlardan biri; gizliliği ve güvenliği artırmayı amaçlayan WhatsApp Web için kilitli sohbetlere yönelik gizli bir kodun getirilmesi. Ayrıca en son beta sürümde durum sekmesi için yeni bir tasarım test ediliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER