Teknoloji

WhatsApp sohbetlerini sessize alma ile ilgili önemli değişiklik

whatsapp hd video

WhatsApp ile ilgili en sinir bozucu durumlardan bir tanesi bir kişi veya grup sohbetini kalıcı şekilde sessize alamamaktı. Anlık mesajlaşma uygulaması sadece sekiz saat, bir hafta ya da bir yıl boyunca sohbetleri sessize alma imkanı tanıyordu. WhatsApp, bu yılın başlarında kişi ve grup sohbetlerini ömür boyu sessize alma özelliği üzerinde çalıştığını söylemişti. Görünüşe göre, bu özellik en sonunda beta kullanıcılarına sunulmaya başlandı. Sohbeti bir yıl boyunca sessize alma yerine ömür boyu sessize alma seçeneği getiriliyor.

WhatsApp’ın gelecek sürümleriyle ilgili sızıntılarıyla bildiğimiz WABetaInfo sitesi, bu yeni eklentiyi fark etti. Uygulamanın 2.20.201.10 numaralı versiyonunda her zaman sessize al seçeneğinin eklendiği görülüyor. Aslında bazı kullanıcılar WhatsApp’ın daha erken sürümlerinde de bu seçeneği gördüğünü belirtiyor. Bu durum da yapılan güncellemenin uygulama sürümüne bağlı olmadığını, daha çok sunucu taraflı güncelleme olduğunu işaret ediyor.

WhatsApp kullanıcılarını bekleyen tek yenilik bu değil. İpuçlarına göre yenilenmiş bir depolama yönetimi sayfası da geliyor. WABetaInfo sitesi, yenilenmiş sayfanın aşağıdaki görüntüye sahip olacağını işaret ediyor:

Yeni depolama yönetimi menüsü telefonda nelerin yer tuttuğunu daha detaylı biçimde görmeyi sağlıyor. Dikkat çeken noktalar arasında büyük boyutlu ve iletilen dosyaların gösterilmesi ve silme işlemi için dosyaların önerilmesi var. Sohbet tarafından tüketilen depolama alanı miktarı da gösterilmeye devam ediliyor.

WhatsApp kullanıcıları 2020 yılında kullanışlılığı artıracak birtakım yenilikler kazandı. Bunların arasında video ve sesli görüşmelerde daha fazla katılımcı imkanı, gelişmiş arama işlevi ve koyu mod da bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER