Teknoloji

WhatsApp görüntülü aramalarında kişi sınırını sekize çıkaran güncelleme çıktı

whatsapp hd video

WhatsApp video görüşmeleri şimdi dört yerine en fazla sekiz kişiyle gerçekleştirilebiliyor. Ancak bu yeni sınıra ulaşabilmek için, görüşmeye katılan herkesin uygulamanın güncellenmiş versiyonunu kullanması gerekiyor.

Bir grup video görüşmesi başlatmak için, görüşmeyi doğrudan grup sohbet içinden başlatabilir veya bir birebir görüşme başlattıktan sonra her yeni kişiyi tek tek ekleyebilirsiniz. WhatsApp’ın sitesinde, video görüşmelerin de uçtan uca şifrelendiği belirtiliyor.

WhatsApp’ın yeni sınırı yakın zamanda Google Duo için getirilmiş 12 kişilik sınıra biraz daha yaklaşmış oluyor. Apple’ın FaceTime’ında ise maksimum kişi sayısı 32, Houseparty’de sekiz, Skype ve Facebook’un yeni Messenger Rooms servisinde 50 olarak belirtiliyor. Zoom’un ücretsiz paketinde ise 100 katılımcı destekleniyor.

WhatsApp görüntülü arama kişi sınırı için getirilen yeni düzenleme iOS uygulamasında aktif hâle geldi. Ancak Google Play Store’da güncelleme henüz aktif görünmüyor. Eğer sabırsız bir Android kullanıcısıysanız, güncellenmiş APK dosyasını doğrudan WhatsApp’ın web sitesinden indirebilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER