Teknoloji

WhatsApp gelişmiş arama seçenekleri ve başka yeni özellikler için çalışıyor

whatsapp web

WhatsApp son zamanlarda çok sayıda yeni özellik kazanmış durumda. Bunların büyük kısmının temelinde koronavirüs salgınıyla mücadelede yanlış bilgilerin yayılmasını engelleme isteği bulunuyor. Ancak WhatsApp’ta mevcut durumdan bağımsız yenilikler için de çalışmalar devam ediyor. Servisin Android uygulaması için yayınlanan en son beta sürümü, WhatsApp’a yakında eklenecek bazı özelliklerin ipucunu veriyor.

Bu özelliklerden ilki “gelişmiş arama modu” olarak anılıyor. Bu özellik sayesinde kullanıcıların alınan veya gönderilen içerikleri formatlarına göre (fotoğraf, video, GIF, bağlantı, ses dosyası) araması mümkün hâle gelecek.

Android kullanıcıları için hâlâ geliştirme aşamasında olan bu özellik, iOS’te beta sürümünde yerini almış durumda. Ancak özelliğin tüm kullanıcılara ne zaman açılacağı hâlâ belirsizliğini koruyor. Bu özelliğin çok fazla mesaj alan ve aradığı içeriği bulmakta zorlananlar için yararlı olacağı söylenebilir.

whatsapp android

WhatsApp’ın üzerinde çalıştığı bir diğer özellik ise otomatik indirmelerle ilgili. Söz konusu özellik, otomatik olarak aktive edilmiş biçimde kullanıcıların karşısına çıkacak. Bu özellik, farklı gruplar arasında çokça dolaşan fotoğraf, video, belge ve sesli mesajların cihaza otomatik olarak kaydedilmesini engelleyecek. Böylelikle cihaz sahiplerinin hem veri hem de depolama alanı tasarrufu yapması mümkün hâle gelecek.

whatsapp android

WhatsApp’ta plananlanan yenilikler bunlarla sınırlı değil. Serviste şifre korumalı yedekleme yapılabilmesi için de çalışmalar devam ediyor. Kullanıcılar Android’de Google Drive, iOS’te ise iCloud üzerinde sohbet geçmişlerini hâlihazırda yedekleyebiliyor. Önümüzdeki dönemde bu yedekleri şifreyle korumak da mümkün hâle gelecek. Bu şifre Google tarafından saklanmayacak. Facebook’un sunucularıyla da eş zamanlanmayacak. Dolayısıyla şifresini unutanların verilerine ulaşması mümkün olmayacak.

WhatsApp Android uygulamasında izine rastlanan bu özelliklerin tüm kullanıcılara açılacağı zaman konusunda şimdilik net bir bilgi verilmiş değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER