Teknoloji

WhatsApp protestosu Telegram ve diğer mesajlaşma uygulamalarına yaradı

whatsapp iki faktörlü doğrulama

WhatsApp’ın ana şirketi Facebook ile veri paylaşımına yönelik olarak gizlilik politikasında yaptığı değişiklikler sosyal medyada bu popüler anlık mesajlaşma servisinin kullanımının bırakılmasına yönelik kampanyaların başlamasına neden oldu. Bu durum doğal olarak WhatsApp alternatifi mesajlaşma servisleri için bulunmaz bir fırsat oldu. Sosyal medyada Telegram, BiP, Signal gibi öne çıkan WhatsApp rakiplerinin daha fazla dikkat çektiğini görüyoruz. Bu durum uygulama mağazalarındaki popüler uygulamalar listelerine de yansımaya başlamış gibi görünüyor.

Bu haberi hazırladığımız sırada App Store’daki en çok indirilen ücretsiz uygulamalar listesine göz attığımızda, ilk 4 sıranın mesajlaşma uygulamalarına ait olduğunu gördük. Son zamanlarda Türkiye’de hatırı sayılır bir kullanıcı kitlesine erişen Telegram listenin birinci sırasında yer alıyor. İkinci sırada ise özellikle son bir hafta içinde Elon Musk’ın attığı tweet ile popülaritesi biraz daha yükselen şifreli mesajlaşma uygulaması Signal var. Turkcell tarafından Türkiye’de geliştirilen yerli anlık mesajlaşma uygulaması BiP de listenin üçüncü sırasında yer alıyor. Dördüncü sırada yine yerli bir mesajlaşma uygulaması olan Dedi var.

TEKNOBLOG’U TELEGRAM’DA TAKİP ET

whatsapp alternatifi uygulamalar app store
App Store’da şu anda ilk 5 sıranın dördünü mesajlaşma uygulamaları paylaşıyor.

Google Play Store tarafında ise ilk 5 listesi içinde iki adet mesajlaşma uygulaması var. Ancak bu iki uygulama da liderliği elde edememiş. Signal’ın ikinci sırada, Telegram’ın da üçüncü sırada yer aldığını görüyoruz.

whatsapp alternatifi uygulamalar
Google Play Store’da ise Signal ve Telegram ilk 5 listesinde bulunuyor.

Son günlerde WhatsApp ve Facebook ile ilgili olarak yaşanan gelişmeler, insanların verilerinin paylaşımı konusunda, özellikle söz konusu Facebook olduğunda ne kadar hassas davrandıklarını gösteriyor. Siz de durum nedir? Hangi mesajlaşma uygulamasını tercih ettiniz ve kişi listenizdekiler bu yeni uygulamalara ne kadar ilgi gösteriyor. Cevaplarınızı yorum alanında bizimle paylaşabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER