Teknoloji

WhatsApp masaüstü uygulaması için önemli yenilik

whatsapp masaüstü uygulaması

WhatsApp masaüstü uygulaması için bir süredir beklenen sesli ve görüntülü görüşme özelliği sonunda kullanıma sunuldu. Söz konusu özellik, geçtiğimiz yılın sonları itibarıyla Mac ve Windows’ta beta etiketiyle test edilmeye başlamıştı.

Beta testi döneminde seçilmiş kullanıcılar, masaüstünde WhatsApp’ın sesli ve görüntülü görüşme özelliğinden faydalanabiliyordu. Test döneminin sona ermesiyle birlikte bu imkan tüm kullanıcıların erişimine açıldı.

WhatsApp tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, geçtiğimiz yıl platform üzerinden birbiriyle sesli veya görüntülü olarak iletişim kuranların sayısının belirgin biçimde arttığına dikkat çekildi. Pandemi döneminde pek çok kişinin ailesi ve arkadaşlarıyla iletişimde kalmak için WhatsApp’tan faydalandığını düşününce bu duruma pek şaşırmamak gerekiyor.

WhatsApp’ın açıklamasında şu ifadeler de yer alıyor: “Pek çok insanın sevdiklerinden uzak kaldı ve yeni çalışma yöntemlerine adapte oldu. Biz de WhatsApp’ın bulunulan yerden veya kullanılan cihazdan bağımsız olarak fiziksel iletişime en yakın hissi sağlamasını istiyoruz.”

Görüntülü görüşme özelliğinin masaüstüne taşınması, insanların sevdiklerini büyük ekranda daha net biçimde görebilmelerini mümkün kılıyor. Buna ek olarak, masaüstü desteği sayesinde eller serbest kalıyor ve konuşma sırasında ikinci bir şey yapmak da kolaylaşıyor. Kullanıcılar WhatsApp üzerinde sesli veya görüntülü görüşme yaparken bilgisayarda başka işler de yapabilecek.

WhatsApp masaüstü uygulaması şu an için sadece birebir sohbetlerde sesli ve görüntülü görüşme desteği sunuyor. Gruplarda da bu desteğin verilmesi için çalışmalar devam ediyor. Masaüstünde yapılan görüşmelerin uçtan uca şifrelendiğini belirtmekte de fayda var.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER