Teknoloji

WhatsApp görüşmelerini web ve masaüstünde yapma özelliği beta olarak kullanımda

whatsapp web görüntülü görüşme
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Facebook’un anlık mesajlaşma servisleri denildiğinde akla gelen ilk hizmetler Messenger ve Instagram olur. Bununla birlikte çoğu insan ve işletme diğer büyük mesajlaşma platformunu, yani WhatsApp’ı daha fazla kullanıyor. Instagram gibi, WhatsApp da çoğunlukla telefon odaklı şekilde işliyor, çoğu hizmeti bu cihazların dışında pek kullanamıyorsunuz. WhatsApp Web ile son yıllarda masaüstünde kullanımı artıran mesajlaşma hizmeti şimdi daha fazla özelliği masaüstüne getiriyor. En son beta sürümü bunun işaretini veriyor.

Aslında WhatsApp’ı bilgisayarlarda bir web tarayıcısı veya masaüstü istemcisi aracılığıyla kullanmak zaten mümkün. Bu gelişmeler, telefonların ve tabletlerin ötesinde cihazları kucaklayan mesajlaşma hizmetlerinin yaşadığı gelgitlere dayanıyordu. Zamanla her bir mesajlaşma hizmetinin masaüstünde kullanımı sağlayan hizmetler sunduğunu görmüştük, ancak bunların hepsi eşit seviyede kabul edilemez. Özellikle WhatsApp sadece metin mesajlarını destekliyor. Halbuki Turkcell’in anlık mesajlaşma hizmeti BiP, uzun zamandır BiP Web ile masaüstünde de görüntülü ve sesli görüşme imkanı sunuyor.

WhatsApp’ın en temel kullanım durumu düşünüldüğünde, bu çoğu kullanıcı için sorun değil. Ancak bu günlerde özellikle internet üzerinden, masaüstü ve dizüstü bilgisayarlarda yapılan sesli ve görüntülü görüşmelerin arttığı görülüyor. Bu, platformdan arama yapmak ve hatta sadece çağrı almak için telefonlarını eline alması gereken WhatsApp kullanıcıları için bir rahatsızlık haline gelebilir. Neyse ki, bu durum yakında değişiyor.

WABetaInfo, WhatsApp’ın web veya masaüstü programlarından bu tür aramalar yapmak ve almak için beta desteği vermeye başladığını bildirdi. Bu işlevlerin düğmeleri, arama ve menü simgelerinin yanında sohbetin üst kısmında görünür. Bir çağrı alındığında veya bir çağrı başlatıldığında, etkinlik için ayrı bir pencere açılır ve bu da sizi mesaj göndermek için uygulamayı kullanmakta serbest bırakır.

whatsapp web görüntülü görüşme

Web’de ve Masaüstünde WhatsApp sesli ve görüntülü görüşmeleri desteği hâlâ beta niteliğinde bir özelliktir. Ancak test için daha fazla kullanıcıya yavaş yavaş dağıtılıyor. Herkes için kullanılabilir hale gelmesinin ne kadar süreceği henüz kimsenin tahmin etmediği bir şey, ancak internet üzerinden artan çağrı hacmi göz önüne alındığında, şirketin bu özelliği tamamen kullanıma sunması çok uzun sürmeyecektir.

İLGİLİ HABERLER