Teknoloji

WhatsApp kullanıcı sayısı yeni bir dönüm noktasını geçti

whatsapp web

Facebook’un anlık mesajlaşma servisi WhatsApp dünya çapında 2 milyar kullanıcıya ulaştı. Şirket, bu dönüm noktasını bir blog yazısı ile duyurdu. 2016 ve 2018’de sırasıyla 1 milyar ve 1.5 milyar kullanıcı eşikleri geçilmişti. WSJ’ye göre Facebook’un dünya çapında 2.5 milyar kullanıcısı var. Haziran 2018 itibarıyla Instagram’ın 1 milyar kullanıcı sayısını geçtiğini biliyoruz.

WhatsApp, bu dönüm noktasını kullanıcılara mesajlarının şifrelenmesinin önemini bir kez daha hatırlatmak amacıyla kullandı. Bu yöntem nedeniyle mesajlaşma servisi, dünya çapında kanun koyucular tarafından giderek daha fazla baskı görüyor. Devletler, insanların mesajlarını okuyamamanın, mesajlaşma uygulamasının terör, cinsel taciz, çocuk istismarı ve diğer suçlarda kullanılması hâlinde takibi zorlaştırdığını düşünüyor.

WhatsApp CEO’su Will Cathcart, şirketin servisinde şifrelemeyi kaldırmaya yönelik bir planının olmadığını söyledi. The Wall Street Journal’a konuşan yönetici, “Tüm insanlık tarihi boyunca, insanlar birbirleriyle özel olarak iletişim kurabildiler ve bunun modern bir toplumda ortadan kalkması gerektiğini düşünmüyoruz.” dedi. Ne var ki CEO, WhatsApp’ın soruşturmalar sırasında yararlı olabilecek zamanlarda meta verilerini temin edeceğini de kaydetti.

Cathcart şirketin, servisi gelecekte Facebook’un diğer mesajlaşma servisleri ve araçlarıyla ortak çalışacak hâle getirmek için çalıştığını da söyledi. Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, buna yönelik planları geçen yı açıklamıştı. Ne var ki, Cathcart bu entegrasyonun sınırlarının olabileceğini, Messenger gibi bir mesajlaşma servisinde bulunan bazı özelliklerin WhatsApp’a uyarlanamayacağını dile getirdi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER