Teknoloji

WhatsApp’ın yeni arayüzüyle kanallardaki paylaşımlar öne çıkacak

whatsapp hd video

WhatsApp için 2023’ün oldukça hareketli geçtiğini söylemek yanlış olmayacaktır. Hem yeni özelliklerin eklendiği hem de başka yeniliklerin test edildiği platformda 2023’ün en önemli yeniliklerinden birisi de Kanallar özelliği olmuştu. Yılın ortalarında kullanıma sunulan WhatsApp Kanalları zaman içinde yeni özellikler de hazırlandı. Uygulama için hazırlanan son beta sürümü de kanal güncellemelerin öne çıkmasını sağlayan yenilenmiş bir kullanıcı arayüzünün yolda olduğunu gösteriyor.

WhatsApp’ın Android uygulaması için hazırlanan en son beta sürümünde bu yeni tasarımı görmek mümkün oluyor. Kanallar için hazırlanan yeni kullanıcı arayüzünde mesajların öne çıkmasını sağlayan yeni bir düzene geçiş yapılırken, kullanıcıları bilgi kaynağına yönlendiren bir buton da bulunuyor.

WhatsApp Kanalları için hazırlanan yeni arayüz, Instagram kullanıcılarına tanıdık gelebilir. Zira artık WhatsApp’ta da Instagram’daki hikayelerinde paylaşım yapılırken karşılaşılan arayüze benziyor. Meta’nın bu değişiklikle platformları arasındaki mesafeyi kısaltmayı ve kullanıcı deneyimini bütünleştirmeyi istediği söylenebilir.

whatsapp kanalları

WhatsApp Kanalları ile paylaşılan içeriklere bağlam eklenebilecek

Milyonlarca insana bilgi ulaştırması amacıyla geliştirilen Kanallar için yapılan değişikliğin yerinde bir adım olduğu söylenebilir. Yeni arayüz sayesinde kullanıcıların paylaşılan içeriğe biraz daha bağlam eklemesi mümkün olacak.

WhatsApp Kanalları için yeni bir arayüz getiren en son beta sürümü, bir arayüz hatasını da düzeltiyor. Söz konusu hata, ekranın alt kısmında büyük bir mavi blok görünmesine neden oluyordu. Ancak son sürümle birlikte bu hata da ortadan kaldırılıyor.

İLGİLİ HABERLER