Teknoloji

WhatsApp görüntülü görüşmelere gerçek zamanlı ses paylaşımı özelliğini getiriyor

whatsapp android

WhatsApp başkalarıyla gerçek zamanlı şekilde müzik paylaşmayı sevenleri mutlu edecek bir özellik sunmaya hazırlanıyor. Platformun Android uygulamasının en son beta sürümü, görüntülü görüşmeler için müzik paylaşım özelliğinin geliştirme aşamasında olduğunu gösteriyor.

Hâlihazırda Google Play Store’da dağıtımda olan 2.23.26.18 numaralı beta sürümünde kullanıcılara görüntülü görüşmeler sırasında müzik sesini paylaşma imkanı sunulduğu görülüyor. Söz konusu özelliğin izlerine daha önce iOS için hazırlanan beta sürümünde rastlanmıştı. Ancak son sürüm aynı hazırlığın Android tarafında da yapıldığını gözler önüne seriyor.

Bu özellik sadece müzik paylaşımıyla da sınırlı kalmayacağa benziyor. Paylaşılan ekranda oynatılan tüm seslerin karşıdaki kişiler tarafından da duyulması bekleniyor. Bu da, görüntülü görüşmelerde zaten mevcut olan ekran paylaşımı özelliğinin eş zamanlı ses paylaşımıyla daha bütüncül bir multimedya deneyimine dönüşeceği anlamına geliyor.

WhatsApp ses paylaşımı özelliğini ne zaman tüm kullanıcılara sunacak?

WABetaInfo sitesinin haberinde görüntünün kapatılması durumunda özelliğin işlemediği belirtiliyor. Bu da ses paylaşımı özelliğinin sesli görüşmelerde veya videonun kapatıldığı görüntülü görüşmelerde çalışmayacağı anlamına geliyor. Kısa süre önce mesajları en üste iğneleme imkanı sunan WhatsApp’ın ses paylaşımını ne zaman tüm kullanıcılara açacağı şu an için belirsizliğini koruyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER