Teknoloji

WhatsApp KaiOS versiyonu şimdi Nokia 8110 gibi daha fazla telefonda

whatsapp kaios

Nokia 8110 4G gibi geçen yıl çıkan klasik cep telefonlarında çalışan işletim sistemi KaiOS, en sonunda resmi WhatsApp uygulamasına kavuştu. Uygulama RAM’i 256 MB ya da 512 MB olan KaiOS cihazlarına KaiStore mağazasından indirilebiliyor. Aynı zamanda bu yılın üçüncü çeyreğinden başlayarak belirli telefonlarda da ön yüklü olarak sunulacak.

Uygulamanın KaiOS versiyonu hem arama hem de mesajlaşmayı destekliyor. Aynı zamanda Android ve iOS versiyonlarında olduğu gibi uçtan uca şifreleme özelliğini de içeriyor.

WhatsApp geçen yıldan beri belirli KaiOS cihazlarına kademeli olarak dağıtılıyor. Geçtiğimiz eylül ayında uygulama, bu işletim sistemiyle çalışan JioPhone cihazlarına gelmişti. Aynı zamanda geçtiğimiz nisan ayında Nokia 8110‘a da gelmişti, ancak bu sadece Hindistan ile sınırlı kalmıştı.

Şimdiyse WhatsApp KaiOS uygulamasının dünya çapında daha geniş yelpazede sunulduğunu görüyoruz. Uygulama toplam yedi KaiOS cihazı için yayınlanıyor: Cat B35, Doro 7060, JioPhone (Reliance Jio), JioPhone 2 (Reliance Jio), MTN Smart, Nokia 8110 (HMD Global) ve Orange Sanza.

WhatsApp KaiOS Nokia 8110 gibi cep telefonları için önemli

Batılı ülke pazarlarında Nokia 8110 gibi telefonlar modern uygulamalardan ve akıllı telefonlardan kaçış niteliğini taşıyor. Ancak gelişmekte olan ülkelerde bu telefonlar düşük fiyatı, basitliği ve uzun pil ömrü nedeniyle tercih ediliyor. Örneğin, Nokia 8110 tek bir pille 25 günlük bekleme süresi sunuyor. Bu ülkelerin çoğunda da WhatsApp çok önemli bir iletişim servisi. Şimdi akıllı telefonu olmayanlar da bu uygulamadan daha kolay biçimde yararlanabilecek.

KaiOS, şu anda az sayıda cep telefonunda çalışan yükte hafif bir işletim sistemi. İşletim sistemi, Firefox’un bir telefon işletim sistemi çıkarma fikrinden vazgeçmesinin ardından, Firefox OS‘in içinden çıkarak hayata merhaba dedi. İşletim sistemi Google’dan yatırım almayı başladı. Bu sayede yılın başlarında platforma Google Asistan destekli dikte özelliği de geldi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER