Teknoloji

WhatsApp’ın iPad uyumlu sürümü geliyor

whatsapp ipad

WhatsApp kullanıcıları için heyecan verici bir gelişme yaşanıyor. Şirket, iOS uygulamasını iPad için optimize edilmiş bir sürümü üzerinde test ediyor gibi görünüyor. İlk olarak WABetaInfo tarafından fark edilen bu gelişme, WhatsApp’ın TestFlight uygulamasının 23.19.1.71 sürümünde yeni iPad uygulamasının yer aldığını gösteriyor.

Ekran görüntülerine bakıldığında, iPad uygulamasının beklendiği gibi çalıştığı görülüyor. Hesabınızı diğer cihazlarla bağlama işlemi, QR kodunu tarayarak gerçekleşiyor. Sol tarafta konuşma listesini, sağ tarafta ise mevcut sohbeti görüntüleyebilirsiniz. Bu, temelde iOS uygulamasının bir yansıması gibi, ancak tek bir pencere yerine her iki tarafı da aynı anda görüntüleyebilirsiniz. Bu gelişme, özellikle WhatsApp CEO’su Will Cathcart’ın 2022’nin ocak ayında “bunu yapmayı çok istiyoruz” demesinden aylar sonra gelmesiyle, neden bu kadar uzun süre beklediğimizi sorgulatıyor.

Meta, bir nedenle iPad uygulamaları geliştirmeyi pek sevmiyor gibi görünüyor. Instagram veya Threads için hala bir iPad uygulaması bulunmuyor ve hatta Facebook uygulaması, iPhone uygulamasının kötü bir şekilde büyütülmüş bir versiyonu olarak karşımıza çıkıyor. Messenger, Meta uygulamalarının içinde yarı iyi bir iPad deneyimi sunan tek uygulama gibi görünüyor. Ancak WhatsApp, Meta’nın sosyal ekosistemine giderek daha merkezi bir rol oynamaya başladıkça ve şirket işletmelere WhatsApp’ı listeler ve müşteri etkileşimleri için kullanmaları için ikna etmeye çalışırken, iPad’e uygulamayı getirmenin mantıklı bir adım olduğu açık.

WhatsApp deneyimi son zamanlarda büyük ilgi çekiyor. Mac uygulaması, grup çağrıları için daha iyi bir destekle güncellendi, uygulama artık yüksek çözünürlüklü fotoğraf ve videolara destek veriyor, Kanallar dünya genelinde kullanıcılara sunuluyor ve Meta, hesabınızı birden fazla cihazda kullanmayı kolaylaştırmak için bir dizi çalışma yapıyor. Belki de en dikkat çekici olanı, Meta’nın WhatsApp’ı AB kurallarına uyum sağlamak için çoklu platformlar arası bir mesajlaşma servisine dönüştürme çalışmasıdır. Bu da uygulamayı mümkün olduğunca çok kullanıcıya ve coğrafyaya sunma çabasının bir parçası olarak görülebilir.

WhatsApp kesinlikle Meta’nın en büyük potansiyele sahip ürünlerinden biri olarak görünüyor. Meta, onu daha özel bir sosyal ağa dönüştürmek istiyor, insanların birbirleriyle ve ilgilendikleri şeylerle bağlantı kurmalarını sağlıyor. Bu amaca ulaşmanın en iyi yolu, tablet kullanıcılarının uzun yıllar boyunca talep ettiği WhatsApp’ın yakında büyük ekranlarda kullanılabilir hâle gelmesidir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER