Teknoloji

WhatsApp yöneticisinden iPad uygulaması için olumlu mesaj

whatsapp ipad

WhatsApp iPad uygulamasını uzun zamandır dört gözle bekleyenler için uygulamanın şefinden bir mesaj var. Ve o mesajdan ümitli bekleyişlerini devam ettirmeleri gerektiğini anlıyoruz. The Verge sitesine bir röportaj veren Meta’nın WhatsApp’tan sorumlu tepe yöneticisi Will Cathcart, insanların uzun zamandır bir iPad uygulaması istediklerini ve bunu yapmaktan memnuniyet duyacaklarını dile getirdi.

iPad için Instagram uygulaması gibi, Apple’ın tableti için WhatsApp’ın bir sürümü, yoğun bir şekilde talep edilen bir özellik olmasına rağmen uzun süredir kullanıcılarla buluşmadı. Her ne kadar Cathcart, bir iPad versiyonunun yayınlanmasını taahhüt edecek kadar ileri gitmeyecek olsa da, yorumları yakın gelecekte bir tane uygulamanın geliştirilebileceğini gösteriyor. Üstelik şimdi WhatsApp iPad uygulamasının çalışması için ihtiyaç duyduğu temel teknolojiyi de oluşturdu.

Cathcart, geçen yıl WhatsApp için çoklu cihaz desteğinin kullanıma sunulmasına atıfta bulunarak, “Birden fazla cihazı desteklemek için teknoloji üzerinde çok çalıştık” dedi. “Web ve masaüstü uygulamalarımız artık buna sahip. Çoklu cihaz özelliği açıksa, telefonumu kapatabilir veya ağ bağlantımı kaybedebilir ve yine de masaüstümde mesajlar alabilirim. Bu, bir tablet uygulaması için telefonunuz açık olmasa bile uygulamayı kullanabilmek için gerçekten önemli olacaktır. Yani temel teknoloji orada.”

WhatsApp mesajları şifreleme şekli nedeniyle, diğer çoğu mesajlaşma uygulamasının çalıştığından farklı olarak, geçmişte internet üzerinden cihazlar arasında sohbetleri senkronize edemedi. Bu nedenle, telefonunuzdaki WhatsApp’ın internete erişimi yoksa, masaüstü istemcisi çalışmadı. Çoklu cihaz desteğinin beta sürümü, WhatsApp hesabınızı aynı anda dört cihaza kadar senkronize etmenize olanak tanıyor. Bu, cihaz tanımlayıcılarını WhatsApp sunucularındaki bir hesap anahtarıyla şifreli bir şekilde eşletirmeyi içeren bir işlemdir. Artık böyle bir senkronizasyon teknolojisi var olduğuna göre, WhatsApp iPad uygulamasının ufukta görünmesi için bir şans var demektir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER