Teknoloji

WhatsApp’tan yanlış bilgilerin yayılmasını engellemek için yeni önlem

whatsapp hd video

WhatsApp bundan üç yıl önce kullanıcıların kendilerine gönderilen mesajları başkalarına iletimine sayısal bir sınırlama getirmişti. İlk günden bu yana sadece Brezilya’da geçerli olan bu sınırlama, sonunda küresel ölçekte kullanıma açılıyor. WhatsApp iOS uygulaması için hazırlanan son beta sürümünde bu özelliği görmek mümkün oluyor.

Mesaj iletimine getirilen sınırlamanın nasıl işleyeceğini aşağıdaki ekran görüntüsünde görebilirsiniz. WhatsApp bu özellikle istenmeyen mesajların ve yanlış bilgilerin yayılmasını engellemeyi amaçlıyor.

Bu özelliğin sadece başkasına ait iletilen mesajları kapsadığını hatırlatmak gerekiyor. Kullanıcılar kendi yazdıkları mesajları yine diledikleri kadar kişiye iletme imkanına sahip olacak.

whatsapp iosBu yeni sınırlamayla kullanıcılar aynı anda sadece tek bir mesajı başkalarına iletebilecek. Uygulama, tek bir defa iletilen mesajları ve birden çok kez iletilen mesajları da ayırt edebilecek. Sadece bir kez iletilen mesajları aynı anda beş farklı sohbete göndermek mümkün olacak. Birden çok kez iletilen mesajlar ise sadece tek bir sohbete gönderilebilecek.

WhatsApp iOS uygulamasındaki bu değişikliğin kısa süre içinde tüm kullanıcılara açılması bekleniyor. Bu değişiklik sayesinde WhatsApp grupları aracılığıyla yayılan yalan haberlerin dolaşımının az da olsa zorlaşacağı söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER