Manşetler

WhatsApp iOS versiyonuna GIF animasyon ekleme ve düzenleme imkânı

whatsapp ios
whatsapp ios
Görsel: The Next Web & Pixeden

WhatsApp iOS’teki mesajlaşma uygulamasını güncelledi. Yeni sürümle birlikte GIF animasyonları alıp gönderme özelliği iPhone’lara da gelmiş oldu. Her ne kadar WhatsApp bu animasyon işine geç girmiş olsa da, destek sunmanın biraz daha ötesine geçmeyi başarıyor.

Telefonunuzda depolanmış olan GIF animasyonları göndermeye ek olarak, WhatsApp kullanıcıları Giphy’nin büyük kütüphanesinde de animasyon arayıp bunları sohbetlerine ekleyebiliyor.

whatsapp
Görsel: The Next Web

Ayrıca güçlü bir GIF editörü de mevcut. Bunun sayesinde seçtiğiniz animasyonlara yazılar, çıkartmalar ve hatta çizimler de eklemeniz mümkün oluyor. Bunun yanı sıra klipleri istediğiniz uzunluğa göre kırpabilirsiniz.

WhatsApp’ın en son versiyonu 6 saniye veya daha kısa süredeki videoları, siz onları daha göndermeden önce GIF animasyonlara çeviriyor. Bunu yapmak için film rulosundan bir tane video klip seçmeniz ve daha sonra da GIF düğmesine dokunarak bunun dönüştürülmesini tamamlamanız yeterli oluyor.

Son olarak WhatsApp, Live Photos fotoğrafları GIF animasyonlar olarak gönderme izni de veriyor. Ekle > Fotoğraf/Video Kütüphanesi yolunu takip edip bir Live Photo’yu 3D Touch ile seçtikten sonra “GIF olarak gönder” seçeneğiyle onu gönderime hazır hâle getirebilirsiniz.

whatsapp iosWhatsApp’ın en sonunda mesajlaşma arenasında biraz momentum kazandığını görmek güzel. Bu son güncellemelerle iOS uygulaması Android versiyonunun biraz daha önüne geçmiş oldu. Androi uygulaması henüz GIF’leri iOS versiyonu gibi düzenlemeye izin vermiyor.

Facebook’un sahibi olduğu servisin son günlerde Snapchat benzeri, Status olarak adlandırılan bir özelliği Android uygulamasının bir beta sürümünde test ettiğine dair haberler çıkmıştı. Bu özelliğin final uygulamada yer alıp almayacağı, eğer alacaksa bunun ne zaman gerçekleşeceği şu an için bilinmiyor.

App Store’dan en güncel versiyonu indirerek tüm yeni GIF özelliklerini test edebilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER