Teknoloji

WhatsApp hesabınızı doğrulamak için sizi arayabilir

whatsapp web

Yeni bir telefon alıp WhatsApp yüklediğinizde doğrulama işlemi telefona SMS ile gönderilen altı basamaklı bir kodla yapılıyor. Ancak şirket hesap doğrulama için başka bir yöntem üzerinde daha çalışıyor gibi görünüyor.

WABetaInfo sitesinin haberine göre, WhatsApp’ın Android uygulamasında telefona çağrı bırakarak hesap doğrulama yöntemi test ediliyor. Bunun için kullanıcıların söz konusu yönteme izin vermesi gerekiyor. Kullanıcıların WhatsApp’tan gelen çağrıyı yanıtlaması ise zorunlu olmayacak.

Bu özellik kullanıma sunulsa bile Android ile sınırlı kalacak gibi görünüyor. iOS uygulamaların çağrı geçmişini okumasına izin vermiyor. WABetaInfo sitesinin haberinde uygulamanın çağrı geçmişine son kaydı doğrulamak için erişeceği ve verileri başka bir yerde kullanmayacağı bilgisi de yer alıyor.

whatsappYine Facebook’un sahibi olduğu Instagram ise doğrulama kodlarını SMS yerine WhatsApp’tan göndermeyi test ediyor.

WhatsApp için son zamanların hareketli geçtiği söylenebilir. Servis için çoklu hesap desteğinin geleceği de bir süre önce Facebook CEO’su Mark Zuckerberg tarafından doğrulanmıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER