Teknoloji

WhatsApp çoklu cihaz desteği için doğrulama geldi

whatsapp iphone

WhatsApp için uzun süredir konuşulan çoklu cihaz desteği konusunda beklenen doğrulama sonunda geldi. Özelliğin herkese açık testlerinin birkaç ay içinde başlayacağı belirtilirken, kullanıcıların hesaplarına dört cihaz üzerinden erişebileceği ifade edildi.

Bunlara ek olarak, “bir kez görüntüle” ve “kaybolan mesajlar” modları da resmen duyuruldu. Açıklamaları WABetaInfo sitesine konuşan Facebook CEO’su Mark Zuckerberg ve WhatsApp’ın patronu Will Cathcart yaptı.

Catchcart, WhatsApp’ın iPad desteği konusunda net bir açıklama yapmadı. Ancak çoklu cihaz desteğinin iPad uygulamasının kapısını açtığını dile getirdi.

Mark Zuckerberg, çoklu cihaz desteğinin yanı sıra “bir kez görüntüle” özelliğini de doğruladı. Bu özellik sayesinde mesajlar bir kez gösterildikten sonra otomatik olarak yok olacak. Kaybolan mesajlar özelliğinin de kapsamını geliştiren WhatsApp, özelliğin tüm sohbetler için aktif hâle getirilmesini mümkün kılacak. Hâlihazırda bu özelliği her sohbet için ayrı ayrı açmak gerekiyor.

Facebook CEO’su çoklu cihaz desteğinin WhatsApp’ın uçtan uca şifrelemesine zarar vermeyeceğinin de altını çizdi. Uçtan uca şifrelemenin süreceğini belirten Zuckerberg, bunun büyük bir teknik zorluk olduğunu, ancak üstesinden gelmeyi başardıklarını dile getirdi.

“Bir kez görüntüle” ve genişletilmiş kaybolan mesajlar özelliklerinin kullanıcılarla ne zaman buluşacağı bilinmiyor. Ancak Will Cathcart, çoklu cihaz desteği için beta testlerinin önümüzdeki bir iki ay içinde başlayacağını dile getirdi.

WhatsApp çoklu cihaz desteğinin yanı sıra şifre korumalı sohbet yedeklemeleri üzerinde de çalışıyor. Böylelikle kullanıcılar sohbet geçmişlerini iOS ve Android arasında transfer edebilecek.

İLGİLİ HABERLER