Teknoloji

WhatsApp grupların eski üyelerini gösterecek

whatsapp bir kez görüntüle

WhatsApp grup sohbetleri için kullanıcıların işine yarayacak bazı yeni özellikleri test ediyor. Grupların katılımcı sayısını artıran şirket, bir süre önce kullanıcıların grupları sessiz sedasız terk etmesini sağlayacak bir özellik üstünde çalışmaya başlamıştı.

WhatsApp gruplara yeni bir özellik daha eklemeye hazırlanıyor. Bu yeni özellik kullanıcıların gruptaki eski katılımcıları görmesini sağlıyor. Eski Üyeler adını taşıyan bu özellik, son 60 gün içinde gruptan çıkan veya çıkarılan üyeleri gösteriyor. WABetaInfo sitesinin haberine göre, uygulamanın Android’de başlayan testleri iOS’e taşındı.

Özelliğin çalışma şekli WABetaInfo sitesi tarafından şu şekilde özetleniyor: “Grup üyeleri listesinin altında beliren yeni bir seçenek görülecek. Bu yeni seçenek sayesinde grupları terk edenleri daha kolay şekilde tespit etmek mümkün olacak. Şu an itibarıyla bu listeyi tüm grup üyeleri görebileceğe benziyor. Ancak özelliğin tüm kullanıcılara sunulmadan önce değişebileceğini belirtmek gerekiyor.”

whatsapp grup sohbetleriWhatsApp grup sohbetleri dışında daha genel deneyime hitap eden başka yeni özellikler de sunuyor. Mesajlara WhatsApp’ın sunduğu seçenekler dışında emojilerle reaksiyon verilebilmesi ve sohbet geçmişinin platformlar arasında taşınabilmesi bu yenilikler arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER