Manşetler

WhatsApp iOS ve Android arasında sohbet geçmişi taşıma özelliğini kullanıma sunuyor

whatsapp resim içinde resim modu

WhatsApp sohbet transferi özelliğini platformlar arası hâle getirmek için testlere bir süre önce başlamıştı. Şirket sonunda bu özelliğin resmi duyurusunu yaptı. Şimdiye kadar kullanıcılar sadece iPhone’dan iPhone’a veya Android’den Android’e geçtiklerinde sohbet geçmişlerini rahatlıkla yeni cihazlarına transfer edebiliyordu. Platformlar arası geçişte üçüncü taraf çözümleri kullanmak gerekiyordu.

Hâlihazırda WhatsApp’ın destek sayfasında sadece Android’den iPhone’a sohbet geçmişini taşıma konusunda bilgi veriliyor. Bunun için “iOS’e Taşı” uygulamasını kullanmak gerekiyor. Hem gönderici hem de alıcı cihazda en güncel WhatsApp sürümünün bulunması da zorunluluklar arasında yer alıyor. Aynı telefon numarasının kullanılması ve alıcı iPhone’un sıfırlanmış ve yeni olması da yerine getirilmesi gereken diğer koşullar.

Destek sayfasında verilen bilgiye göre; kullanıcılar hesap bilgisini, profil fotoğrafını, bireysel ve grup sohbetlerini, sohbet geçmişlerini, medya içeriklerini ve WhatsApp ayarlarını cihazlar arasında taşıyabilecek. WhatsApp’taki arama geçmişini ve ödeme mesajlarını taşımak ise mümkün olmayacak.

WhatsApp sohbet transferi özelliğini kullanıma sunarak uzun süredir devam eden bir rahatsızlığa son veriyor. Şirketin çoklu cihaz desteğini geliştirmesi de kullanıcıların beklentileri arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER