Teknoloji

WhatsApp fotoğraf ve video gönderiminde kalite seçimine izin verecek

whatsapp kişi engelleme
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

WhatsApp önümüzdeki dönemde fotoğraf ve video gönderirken sıkıştırma oranı konusunda kullanıcılarına daha fazla söz hakkı verecek. WABetaInfo sitesinin haberine göre, şirket hâlihazırda Android uygulamasında iki özellik üzerinde çalışıyor. WhatsApp’ın kullanıcılarına fotoğraf ve video gönderirken “Otomatik”, “En iyi kalite” ve “Veri tasarrufu” olmak üzere üç seçenek sunacağı görülüyor.

Eğer söz konusu özellik sızdığı şekilde yayınlanırsa, internet hızı veya kota konusunda endişelenen kullanıcılarının fotoğraf ve videolarını biraz daha sıkıştırarak göndermesi mümkün olacak. Hâlihazırda WhatsApp’ın sıkıştırma eyleminden kurtulmanın yolu dosyanın uzantısını değiştirmek ve fotoğraf ya da video yerine belge formatında göndermekten geçiyor.

whatsapp fotoğraf

Bu özelliğin ne zaman kullanıcılarla buluşacağı hâlâ belirsizliğini koruyor. WABetaInfo’nun haberinde özellikle Android uygulamasına vurgu yapıldığını da belirtmek gerekiyor. Ancak WhatsApp’ın uygulamaları arasında eşitliğe önem vermesi nedeniyle bu imkanın iOS’te de sunulması muhtemel görünüyor.

WhatsApp fotoğraf ve video gönderimi dışında başka yeni özellikler üzerinde de çalışıyor. Bunlar arasında en çok bekleneni ise kuşkusuz çoklu cihaz desteği. Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, bu özelliğin yakında kullanıcılarla buluşacağını doğrulamıştı.

İLGİLİ HABERLER