Teknoloji

WhatsApp 2 GB’lık dosya gönderme sınırını daha fazla kullanıcıya sunuyor

whatsapp resim içinde resim modu

Meta’ya ait popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, yeni bir güncelleme ile daha fazla kullanıcı için 2 GB boyutuna kadar dosya gönderme özelliğini sunmaya başladı. 2 GB’lık WhatsApp dosya gönderme boyutu sınırı, ilk olarak mart ayında çıkmış ve belirli bir kullanıcı grubuyla test edilmeye başlanmıştı. Şimdiyse dünya çapında daha fazla kullanıcı için kullanıma sunuluyor.

Başlangıçta bu WhatsApp özelliği Arjantin’de test edildi. Ancak şimdi diğer bölgelerde daha fazla insan için kullanıma sunuluyor. Yeni 2 GB dosya gönderme limiti, hem Android hem de iOS kullanıcıları için geçerli olacak.

Böylelikle WhatsApp, kullanıcıların birbirlerine 2 GB boyutuna kadar belgeler, medya dosyaları, resimler, videolar göndermesine izin verecek. Bu, kullanıcıların görüntü kalitesinin düşmemesi için görüntüleri büyük boyutta göndermelerine yardımcı olacaktır.

Artık akıllı telefonların büyük bir kısmı yüksek çözünürlüklü görüntüler ve video kayıtları oluşturan daha iyi kameralarla geliyor. Bunları WhatsApp üzerinden göndermek, boyut kısıtlaması nedeniyle birçok kişi için endişe kaynağı olmuştur. Bu yeni sınır, kullanıcıların yeniden boyutlandırmaya gerek kalmadan büyük boyutlu medya dosyalarını gönderip almasına olanak tanıyacaktır. Şu anda WhatsApp, kullanıcıların yalnızca 100 MB’a kadar büyüklüğe sahip dosyaları göndermesine izin veriyor.

Yeni WhatsApp dosya gönderme boyutu sınırı yavaş yavaş kullanıcılara sunuluyor

Boyutu 100 MB’tan büyük ve 2 GB’tan küçük olan herhangi bir büyük boyutlu dosyayı göndererek bu özelliği kontrol edebilirsiniz. Eğer dosya gönderim için sohbete iletilebiliyorsa, yeni özellikten yararlanmaya başladınız demektir. Aksi takdirde bu özelliğin gelmesi için biraz daha beklemelisiniz.

Ayrıca WhatsApp, kullanıcılar için birkaç yeni özellik ekliyor. Şirketin, WhatsApp Desktop masaüstü uygulama kullanıcıları için bu hafta başlarında gelen, onlara mesajlar hakkında bilgi verecek yeni bir güncelleme üzerinde çalıştığı bildiriliyor. Ayrıca, kullanıcılar bekleyen veya okunmamış mesajlar hakkında onları bilgilendirecek bir filtre de görecekler. Ayrıca, iletileri kişiler ve kişiler bazında filtrelemeleri de mümkün olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER