Manşetler

WhatsApp kullanıcılarını sevindirecek değişiklik için kolları sıvadı

whatsapp resim içinde resim modu

WhatsApp kullanıcılarına sunduğu deneyimi geliştirmek için yoğun şekilde çalışmaya devam ediyor. Bu doğrultuda kısa süre önce iOS 15 ile bağlantılı yeni özellikler sunan şirket; bir taraftan da anket, mesaj reaksiyonları ve yeni görüşme ekranı arayüzü gibi özellikleri test etmeye devam ediyor. WABetaInfo sitesinin haberine göre, WhatsApp dosya transferi sınırını 2 GB’a çıkarmak için testlerini sürdürüyor.

Hâlihazırda WhatsApp’la maksimum 100 MB büyüklüğündeki dosyalar paylaşılabiliyor. Telegram gibi mesajlaşma uygulamalarında bu sınır 1,5 GB’a kadar çıkıyor. WhatsApp’ın dosya transfer limitini artırmak için testlere başlaması, şirketin sonunda kullanıcılarının sesine kulak verdiğini gösteriyor.

WABetaInfo’nun haberinde, 2 GB dosya transfer limitinin hem iOS hem de Android’de test edildiği belirtiliyor. Özelliğin test alanı ise şu an için sadece Güney Amerika ile sınırlı gibi görünüyor. Testin kapsamının ne zaman genişletileceği ise belirsizliğini koruyor.

whatsapp dosya transferiWhatsApp dosya transferi için belirlediği yeni limiti önümüzdeki dönemde tüm kullanıcılarına sunacaktır. Ancak şirketin test ettiği özellikleri herkese açma konusunda aceleci davranmadığını da belirtmek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER