Teknoloji

WhatsApp dijital ödeme servisini Hindistan’da faaliyete geçirecek

whatsapp durum iphone
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

whatsapp dijital odemeFacebook, WhatsApp’ı üç yıl önce satın almıştı. Sosyal ağ, aradan geçen uzun zamana rağmen, popüler mesajlaşma servisinin geniş kullanıcı tabanından ekonomik olarak yararlanmanın somut bir yolunu bulabilmiş değil. Ancak Hindistan’dan gelen haberler, şirketin bir çözümü hayata geçirmek üzere olduğunu gösteriyor. WhatsApp dijital ödeme servisini Hindistan’daki 200 milyon kullanıcısına sunmak için hazırlanıyor.

Facebook Messenger yıllar içinde mobil cihazlar üzerinden para transferi, mağaza içi ve çevrim içi ödeme gibi finansal araçları kullanıma sunmuştu. WhatsApp ise bu alanda ilk denemesini gerçekleştirecek. WhatsApp’ın Hindistan pazarında dijital ödeme konusundaki en önemli rakibi ise Alibaba destekli PayTM olacak. Ancak kullanıcı tabanının genişliği ve Hindistan hükümetinin desteğinin WhatsApp’a avantaj sağlayabileceği belirtiliyor.

Hindistan hâli hazırda WhatsApp’ın en çok kullanıcıya sahip olduğu ülke konumunda. The Financial Times’ın haberine göre, ülkede yaşayanlar uzun süredir servisi Craiglist türevi bir pazar yeri olarak kullanıyor. WhatsApp ve Facebook geçmişte veri paylaşımı nedeniyle Hindistanlı yetkililerle karşı karşıya gelse de, yeni çalışmanın hükümetin geçtiğimiz yıl duyurduğu “Dijital Hindistan” girişimiyle uygun olduğu belirtiliyor.

WhatsApp dijital ödeme servisi için çalışan kadrosuna takviye yapıyor

WhatsApp tarafından TechCrunch’a gönderilen açıklamada, Hindistan’ın WhatsApp için önemine dikkat çekildi. Dijital Hindistan vizyonuna nasıl daha fazla katkı sunabileceklerini anlamaya başladıklarını belirten WhatsApp sözcüsü, bu vizyonu paylaşan şirketlerle işbirliğine ve kullanıcılardan gelecek geri bildirimleri duymaya hazır olduklarını da belirtti.

WhatsApp, Hindistan’daki dijital ödeme servisi için bir Dijital İşlemler Yöneticisi aramaya da başladı. Söz konusu pozisyona yerleştirilen kişi, şirketin ABD’deki merkez ofisinde görev yapacak.

İLGİLİ HABERLER