Teknoloji

WhatsApp Android uygulamasının arayüzü için dikkat çekici değişiklik yolda

whatsapp mesaj düzenleme

WhatsApp Android uygulamasının kullanıcıları yakında önemli bir arayüz değişikliğiyle karşılaşacak. Bu değişiklik, uygulamanın beta sürümünü kullananlar tarafından şimdiden deneyimlenebiliyor.

Uygulamada navigasyon çubuğu yakında ekranın alt kısmına taşınacak. Böylelikle WhatsApp, Google’ın Android için oluşturduğu genel tasarım diline biraz daha yaklaşacak. Söz konusu değişiklik, Android uygulamasını iPhone uygulamasına daha benzer hâle getirecek. Böylelikle WhatsApp’ın da uygulamalarında daha bütüncül bir görünüm sunacağı söylenebilir.

Navigasyon seçeneklerini ekranın altına taşımak, genel olarak kullanıcıların işini kolaylaştıracak bir hamle olarak tanımlanabilir. Ekranın alt kısmına yerleştirilen ikonlar üzerinden uygulama üzerinden dolaşım çok daha hızlı şekilde gerçekleştirilebiliyor.

Android kullanıcıları hâlihazırda WhatsApp’ın navigasyon seçeneklerini ekranın üst kısmında görüyor. iPhone kullanıcıları ise ekranın alt kısmında beş ikonla karşılaşıyor. Android’de uygulamanın farklı sekmeleri arasında gezinmek pek akla gelmezken, iOS’te bu seçeneklerin daha görünür olması sayesinde WhatsApp’ın farklı yönlerini keşfetmek kolaylaşıyor.

whatsapp android

WhatsApp Android uygulamasının yeni arayüzü ne zaman tüm kullanıcılara açılacak?

Beta sürümünden paylaşılan görüntüler, WhatsApp’ın Android uygulamasında da iOS’tekine benzer bir tasarıma geçiş yapmaya hazırlandığını gösteriyor. Ekranın alt kısmında Sohbetler, Topluluklar, Durum ve Aramalar ikonlarının yer aldığı görülüyor. iOS uygulamasında alt navigasyon çubuğunda yer alan Ayarlar ikonu, Android uygulamasının beta sürümünde şimdilik yer almıyor. Güncellemenin nihai sürümünde bunun değişebileceğini belirtmek gerekiyor.

WhatsApp Android uygulamasının yeni arayüzünün ne zaman tüm kullanıcılara açılacağı belirsizliğini koruyor.

İLGİLİ HABERLER