Teknoloji

WhatsApp’tan utanç verici yazım hatalarına son

whatsapp geçiş anahtarı

Hızlıca yazdığımız ve gönderdikten hemen sonra fark ettiğimiz yazım hatalarına çözüm geliyor. WhatsApp, uygulamaya eklenmesi muhtemel bir mesaj düzenleme özelliği üzerinde çalışıyor gibi görünüyor.

Son WhatsApp beta sürümünde (WABetaInfo aracılığıyla), henüz aktif olmayan bir özellik olan mesaj düzenleme özelliğiyle ilgili bir uygulama içi bildirim keşfedildi. Bildirim, “Bu mesaj, WhatsApp’ın en son sürümünde bu sohbetteki herkes için düzenlendi” şeklinde uyarıyor.

Henüz uygulamada, hatta beta sürümünde bile, mesajları düzenlemek henüz mümkün olmasa da, bu bildirim, yakın zamanda bu aracın WhatsApp’a ekleneceğini güçlü bir şekilde öne sürüyor. Yine de, özellik ne kadar geliştirilmiş görünürse görünsün, iptal edilme ihtimali her zaman olduğunu unutmayın.

Özelliğin henüz WhatsApp beta sürümünde bulunmaması nedeniyle, pratikte nasıl çalışacağından emin değiliz, ancak erken işaretler, mesajı gönderdikten sonraki kısa bir süre (yaklaşık 15 dakika) içinde mesajı düzenleme şansınız olabileceğini gösteriyor. Düzenlenen her mesaj, “Düzenlendi” etiketi alacak, böylece insanlar yazdığınızı değiştirdiğinizi bilecekler, ancak uygulamanın düzenlemeden önce mesajın ne dediğine dair bir kayıt tutup tutmayacağı belirsiz.

Yazım hatalarını düzeltmenin yanı sıra, mesajları düzenlemek, iletişiminizdeki karmaşayı önlemenize de yardımcı olabilir. Açık olmayan bir mesaj yazdıysanız, düzenleme yaparak insanlar fark etmeden önce sorunları giderebilirsiniz.

WhatsApp için bir mesaj düzenleme özelliği daha önce de gündeme gelmişti, bu nedenle yakında başlatılması mümkün görünüyor. Önümüzdeki aylarda uygulama için ne duyurulacağını görmek zorunda kalacağız, ancak umarız ki parmak hatalarımız yakında tarihe karışır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER