Teknoloji

WhatsApp Android uygulamasında sesli ve görüntülü grup sohbeti dönemi başlıyor

whatsapp android

Facebook mayıs ayının başlarında düzenlediği F8 geliştirici konferansında yakında WhatsApp’a yeni özellikler ekleyeceğini açıklamıştı. Sesli ve görüntülü grup sohbeti ve çıkartmalar, Facebook’un sözünü verdiği özelliklerden birkaçıydı. Ancak sosyal ağ, bu özelliklerin ne zaman kullanıcılarla buluşacağı konusunda bir takvim paylaşmamıştı. WhatsApp Android uygulamasını kullananlar, söz konusu özelliklerden birisiyle tanışmaya başladı.

Android cihaz sahibi WhatsApp kullanıcılarının tanışmaya başladığı ilk özellik, grup sohbeti oldu. Grup sohbeti özelliğiyle kullanıcılar hem sesli hem de görüntülü olarak birbirleriyle iletişim kurabiliyor.

whatsapp android

Ancak bunun için kullanıcıların öncelikli olarak servisin Android uygulamasının 2.18.162 numaralı beta sürümünü yüklemesi gerekiyor.

Ne var ki, beta sürümünü yüklemek yeni özelliğe erişmek için yeterli olmuyor. Yeni beta sürümüne erişen tüm kullanıcılar, grup sohbeti seçeneğini uygulama içinde görmüyor. Bu da Facebook’un özelliği sunucu üzerinden dağıttığı bir güncellemeyle kullanıcılara ulaştığını düşündürüyor.

WhatsApp Android uygulaması için sunulan bu özellik sayesinde aynı anda 4 kişinin sesli veya görüntülü sohbet etmesi mümkün oluyor. iOS kullanıcılarının bir kısmının da yeni özellikle tanıştığı belirtilse de, sürecin iOS kısmı daha yavaş işliyor gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER