Teknoloji

WhatsApp Android uygulamasına modern ve sade bir tasarım yolda

whatsapp web

Bu yazın ortalarında, dünya devi Meta’nın popüler iletişim uygulaması WhatsApp için, Android platformunda temiz ve çağdaş bir yenileme üzerinde çalıştığını öğrenmiştik. Bu sırada yeniden tasarlanan kullanıcı arayüzünün yalnızca ana ekranını keşfetmiş olmamıza rağmen, şimdi WABetaInfo’nun yayımladığı yeni haberle birlikte WhatsApp Android uygulamasının yeni tasarımının, aydınlık ve koyu moddaki sohbet penceresi de dahil birçok farklı öğesini daha yakından inceliyoruz.

Meta’nın önceki sızıntılarda, mevcut Android kullanıcılara yönelik WhatsApp ana ekranının üst çubuğunu renksiz hale getirdiği ve dört ana sekme olan Sohbetler, Durumlar, Gruplar ve Aramaları daha kullanışlı bir çubuk yerleşimine sahip olacak biçimde yeniden konumlandırdığını gördük. O zamandan beri, Meta ek tek bir profil resmi simgesi ekleyerek ve uygulamanın en son beta sürümü (v2.23.20.10) ile birlikte gelen ana ekran tasarımında bazı değişiklikler yaptı.

Görsel kanıtlarla desteklenen WABetaInfo haberi, Meta’nın seçeneklere erişim sağlayan üç nokta ikonunu ana ekrandan kaldırdığını işaret ediyor. Dolayısıyla, kullanıcıların bu işlevleri erişilebilir hale getirme şekli henüz belirsiz. Ayrıca, WhatsApp’ın birçok simgeyi, sohbeti başlatmak ve güncellemeleri kontrol etmek için kullanılanları da içerecek şekilde yeniden tasarladığını ve renklerini değiştirdiğini görüyoruz. Koyu modda ana ekranın nasıl göründüğüne baktığımızda, renksiz üst çubuğun ve parlak sohbet balonu renginin, uygulamayı mevcut tasarımdan daha çekici hale getirdiğini söylemekte tereddüt etmiyoruz.

whatsapp android

Sohbet penceresini incelediğimizde, Meta’nın burada da üst çubuğu renksiz yaptığını ve ana ekrandaki değişikliği yansıttığını tespit ediyoruz. Bu durum, sohbet ekranını sade ve çağdaş bir görünüme kavuştururken, karanlık modda daha çarpıcı hale getirmekte. WhatsApp ayrıca, dosya ekleme ve emoji seçme işlevlerini yeniden tasarladığı ve değiştirdiği simgeleri eklenmiştir. Ek bir not olarak, iOS WhatsApp’taki gibi, ek dosya simgesi de artık bir ataş sembolünün yerine bir artı işaretiyle değiştirildi.

WhatsApp’ın iPad için sürümünün de çok yakında çıkması bekleniyor. Haber kanalına göre ayarlar ekranı da yeniden tasarlanan simgelere sahip olacak. Meta’nın iOS WhatsApp üzerinde de yenileme çalışmaları sürüyor. Bununla birlikte, iPhone kullanıcı arayüzünün görünümüne uyum sağlayacak şekilde düzenlenecek arayüz öğeleri üzerinde düşünülüyor. Yeni arayüz şu anda halen geliştirme aşamasında olduğu için henüz beta test kullanıcılarına sunulmadı. Geniş çaplı bir yeniden tasarlama sürecinin tamamlanması uzun sürebilir ve bu nedenle bu yılın içerisinde sunulması beklenmiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER