Teknoloji

WhatsApp Android uygulamasının tasarımını yeniliyor

whatsapp web

WhatsApp Android uygulaması için yeni bir beta sürümü hazırladı. Bu sürümle birlikte Google’ın Material Design 3 tasarım diliyle bağlantılı pek çok değişiklik de WhatsApp’ın arayüzüne yansıyor. Şu an için sadece beta test grubunun üyelerinin bu sürümü deneyimleyebildiğini belirtmekte fayda var.

WhatsApp’ın bir süredir arayüzde yapılacak değişiklikler konusunda kullanıcıları bilgilendirdiği belirtilirken, bu değişikliklerin birden çok alana yansıdığı görülüyor. Ekranın alt kenarına yerleştirilen navigasyon çubuğu, yeni gezinen aksiyon butonu, yenilenen butonlar, yuvarlatılmış bildirimler ve yuvarlatılmış menü ikonları kullanıcıları bekleyenler arasında yer alıyor.

Bu yenilikleri ilk başta küçük bir kullanıcı grubu görebilmişti. Ancak Google Play Store üzerinden beta grubuna kaydolarak da bu yenilikleri deneyimlemek mümkün. Tasarımda yapılan tüm dokunuşlar, WhatsApp’ın Android telefon kullanıcılarına Google’ın Material Design 3 tasarım diliyle bağlantılı bir deneyim sunmayı istediğini gösteriyor.

whatsapp android

WhatsApp Android uygulaması için daha fazla yenilik yolda

Mevcut güncelleme genişletilmiş bir beta test kullanıcısı grubuna sunulurken, WhatsApp’ın önümüzdeki günlerde daha fazla geliştirme sunması bekleniyor. Bu son sürüm, şirketin kullanıcı deneyimini iyileştirme ve uygulamayı en son tasarım yönergeleriyle güncel tutma çabalarının bir parçası olarak değerlendiriliyor.

WhatsApp Android uygulamasının yenilenen yüzünün tüm kullanıcılara ne zaman açılacağı konusunda henüz net bir bilgi bulunmuyor. Ancak daha fazla beta kullanıcısının yeni tasarımla buluşması, nihai güncellemenin de çok uzak olmadığını gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER