Manşetler

WeTransfer Paper ve Paste uygulamalarını FiftyThree’den satın aldı

Popüler iOS çizim uygulaması Paper‘ın geliştiricisi FiftyThree‘nin elindeki varlıklar bulut tabanlı dosya transfer şirketi WeTransfer tarafından satın alındı. Satın almayla ilgili detaylar ve şartlar açıklanmadı, ancak WeTransfer’in basın odasından yaptığı duyuruya göre, anlaşma FiftyThree‘nin tüm patent portföyünü, varlıklarını ve görevlerine devam edecek yönetim ekibini kapsıyor. Şirketin kendisiyse kapanacak.

Hatırlatacak olursak, Paper zamanında Apple tarafından 2012 yılında, Yılın iPad Uygulaması olarak belirlenmişti. Aynı yılın aralık ayında ekipler için ortak çalışma mantığında ilerleyen bir sunum uygulaması olan Paste çıkarılmıştı. Ayrıca FiftyThree, iPad için Apple Pencil çıkmadan önce Pencil adlı bir ekran kalemi çıkarmış ve beğeni kazanmıştı.

WeTransfer, Paper uygulamasını açık tutmaya niyetli olduğunu söylüyor. New York ve Seattle’da bulunan uygulama ekipleri WeTransfer’e katılarak 25 milyon kullanıcı için faaliyetlerini sürdürmeye devam edecekler. FiftyThree‘nin kurucuları Georg Petschnigg ve Andrew Allen da WeTransfer’in yaratıcı araçlar paketini geliştirmek için çalışmaya devam edecekler.

WeTransfer yaratıcı araçlar pazarına girerek Google Drive ve Dropbox’ın karşısında rekabet gücü kazanmayı hedefliyor. Geçtiğimiz sonbaharda da bir reklam kampanyası başlatmış, dosya transfer servisi sunmanın yanı sıra reklam gösterimi yaptığı için bir reklam platformu olduğunu da dile getirmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER