Teknoloji

FiftyThree Paper uygulaması için hazırladığı özel kalemi Pencil’i piyasaya sürdü

Popüler iOS uygulamalarından Paper’ın geliştiricisi olan FiftyThree, bu uygulamayla pürüzsüz biçimde çalışan ve aynı zamanda iOS’in genelinde de kullanılabilen özel kalemi Pencil’i piyasaya sürdü. Görünüş itibarıyla da bir kurşun kalemi andıran Pencil, kapasitif bir dokunmatik ekran kalemi görevini yerine getiriyor. Kauçuk bir uca sahip olan aksesuarda Bluetooth bağlantı özelliği de bulunuyor.

pencil-201113

Pencil’i iPad üzerinde kullanmak için ekstra bir ayar veya eşleme işlemine ihtiyaç duyulmuyor. Pencil’in ucu iPad’in ekranına dokunduğu zaman kalem çalışmaya başlıyor. Pencil’in yerleşik silgisi sayesinde kullanıcılar kalemin arka tarafını çevirerek ekrana yazdıklarını silebiliyor.

Pencil’in özellikleri arasında üç tanesi ön plana çıkıyor. Bu özellikler Silme, Harmanlama ve uyarlanabilir Avuç İçi Reddi adını taşıyor. Avuç İçi Reddi sayesinde Paper uygulaması kullanılırken ekrana dokunulduğu zaman bu dokunuşun insan elinden mi yoksa Pencil’den mi geldiği anlaşılıyor. Böylelikle olası yazım hatalarının önüne geçiliyor. 90 dakikalık bir pil ömrüne sahip olan Pencil, USB aracılığıyla şarj edilebiliyor. Ceviz ve grafit olmak üzere iki renk seçeneğine sahip olan bu özel kalem, FiftyThree’nin web sitesi üzerinden satışa sunuldu. İlk etapta sadece ABD ve Kanada’da piyasaya sürülen Pencil’in fiyat etiketinde 49.95 dolar yazıyor.

İlgili >> FiftyThree

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER