Ulaşım

VW ID.6 elektrikli SUV için ipucunu verdi

vw id.6
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Volkswagen’in yeni elektrikli otomobillerinin yanında gözler önüne çıkması bekleniyor. Ancak şirket otomobilleri hakkında ipucu vermeye şimdiden başlamış durumda. Autoblog’un haberine göre, 21 Nisan’da başlayacak Şanghay Otomobil Fuarı’nda tanıtılacak olan VW ID.6 elektrikli otomobilin siluetini gösteren bir fotoğraf şirket tarafından paylaşıldı.

7 koltuklu elektrikli otomobil, VW’in mevcut ID.4 modelinden daha büyük olacak. Otomobil için ID.6 X ve ID.6 Crozz olmak üzere iki seçeneğin sunulması bekleniyor. Ancak otomobilin 2019’da sergilenen Roomzz konsepti kadar havalı olmayacağı da anlaşılıyor. Söz konusu konseptte kızaklı kapılar bulunsa da, ID.6’da bundan vazgeçildiği anlaşılıyor.

VW otomobilin özellikleri konusunda resmi bir paylaşım yapmış değil. Ancak Çin’de yetkili kurumlara sunulan belgeler, bu konuda fikir edinmeye yardımcı oluyor. ID.6 201 HP arka motor ve 302 HP çift motor seçenekleriyle gelecek. Çift motor seçeneğinin dört çekerli olduğunu belirtmekte fayda var.

VW ID.6 X ve Crozz, öncelikle Çin’de yollara çıkacak. Otomobillerin diğer ülkelerde satışı konusunda şimdiden bir şey söylemek mümkün olmasa da, ID.6 modellerinden birinin ABD’de piyasaya çıkabileceği daha önce bizzat Volkswagen tarafından ifade edilmişti.

İLGİLİ HABERLER