Teknoloji

Vulkan Samsung TouchWiz arayüzünde ne fark yaratıyor?

vulkan samsung
vulkan samsung
Görsel: Android Central

Samsung özellikle oyun geliştiricilerine Galaxy S7 ve S7 edge üzerinde Vulkan API’nin gücünden yararlanma imkanını çoktan sağlamıştı. Ancak şirket şimdi bu API’nin düşük seviyedeki grafiklerde ne gibi farklılıklar yaratabileceğini gösteriyor.

Güney Koreli şirket ABD’nin San Francisco şehrinde düzenlediği geleneksel Samsung Geliştirici Konferansında, Vulkan ile yeniden oluşturulmuş ana ekran başlatıcısını gösterdi. Yapılan testlerde API’nin, kullanıcılar sayfalar içinde gezinirken veya uygulama menüsünü açarken gerçekleşen pil tüketimini yüzde 6’ya varan oranda azalttığı gözlendi. Bu, 3600 mAh kapasiteli pile sahip bir cihazda 40 dakika daha ek pil ömrü demek ki, özellikle pilin bitmesine az kalan zamanlarda bu kısıtlı sürenin değeri daha iyi şekilde anlaşılacaktır. Vulkan Samsung TouchWiz arayüzünün ilerleyen sürümlerinde verimliliği artıracak gibi görünüyor.

Google da Android N geliştirici ön izleme sürümünde Vulkan’ın testini gerçekleştiriyor ve geliştiriciler yararlandığı takdirde bunun grafiksel açıdan yoğun uygulamalarda önemli performans iyileştirmelerine imkan tanıdığını düşünüyor. Apple’ın da Metal adında benzer bir geliştirme platformu var ve bu da geliştiricilere, daha verimli ve iyi performans gösteren grafikler oluşturmaları amacıyla GPU’ya düşük seviyede erişim imkanı veriyor.

İLGİLİ HABERLER