Ulaşım

Volkswagen elektrikli otomobil üretimi için özel bir fabrika kuruyor

volkswagen elektrikli otomobil
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Volkswagen elektrikli otomobil üretimi konusundaki planlarını somutlaştırma yönünde önemli bir adım attı. Şirket, tüm gruba hizmet verecek olan elektrikli otomobil fabrikasının temelini attı. Fabrika, Çin’in Şangay şehrinin 30 kilometre batısındaki Anting şehrinde inşa ediliyor.

Fabrikanın 2020 itibarıyla faaliyete geçmesi bekleniyor. Çarklar dönmeye başladığında fabrikada sadece şirketin MEB (Modüler Elektrikli Sürüş) platformu üstünde inşa edilen otomobiller üretilecek. Elektrikli otomobillerin ihtiyaç duyduğu gücü sağlayacak batarya üniteleri de yine bu fabrikada üretilecek. Fabrikadan çıkacak ilk otomobil ise Volkswagen logosu taşıyan bir SUV olacak.

Fabrikada 1400 adet robot görev yapacak. Böylelikle üretimde en yüksek ve modern standartlarda otomasyon sağlanmış olacak. Volkswagen yeni fabrikasında karbon salınımı ile enerji ve su tüketimini aşağıya çekmeyi ve çevreye olan etkiyi minimum seviyeye indirmeyi de vadediyor.

Volkswagen elektrikli otomobil üretimi için başka fabrikalarını da kullanacak

Volkswagen elektrikli otomobil üretimi için başka fabrikalarını da kullanacak. Şirket üretime Almanya’nın Zwickau ve Çin’in Foshan şehirlerindeki fabrikalarında başlayacak. Ancak elektrikli otomobil üretiminin büyük kısmı Anting’deki yeni fabrikada gerçekleştirilecek. Volkswagen söz konusu fabrikada her yıl 30 bin elektrikli otomobil üretmeyi hedefliyor. Şirketin uzun vadeli hedefi ise elektrikli motor seçeneklerini portföyünün tamına yaymak.

İLGİLİ HABERLER