Ulaşım

Volkswagen elektrikli otomobil pazarındaki hedefini değiştirdi

volkswagen elektrikli otomobil
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Volkswagen elektrikli otomobil pazarı için kendisine koyduğu hedefleri öne çekmiş gibi görünüyor. Şirket, daha önce kendisine 2025 itibarıyla 1 milyon elektrikli otomobil üretme hedefi koymuştu. Ancak Volkswagen şimdi bu hedefe 2023’ün itibarıyla ulaşmayı öngörüyor.

Volkswagen’in revize edilmiş planında 2025 yılının sonunda 1.5 milyon elektrikli otomobil üretilmesi hedefleniyor. Alman otomotiv devi, 2020 model VW ID.3 gibi otomobillerle hedeflerine daha hızlı ulaşabileceğine inanıyor.

Eylül ayının başlarında tanıtılan 2020 model VW ID.3, VW Group’un Modüler Elektrikli Sürüş Araç Kiti (MEB) platformunun kullanıldığı ilk elektrikli otomobil olma özelliğini taşıyor. Volkswagen’in tüm markalarında kullanmak için tasarladığı platform, farklı tasarımlardaki ve formatlardaki araçlara yerleştirilmeye uygun olmasıyla dikkat çekiyor.

Volkswagen elektrikli otomobil platformunu başka şirketlere açacak

Volkswagen’in MEB platformunun hayata geçmesi ise büyük bir yatırımın sonucunda gerçekleşti. Kasım ayında ID.3 üretimine başlayan şirket, Zwickau şehrindeki fabrikasını elektrikli araç üretimine odaklanan bir tesise dönüştürdü. 2024’e kadar elektrikli otomobiller için 36 milyar doların üstünde bir yatırım yapmayı planlayan şirket, bu meblağın üçte birlik kısmını Volkswagen markalı otomobillere harcayacak.

Volkswagen’in MEB platformu için hedefleri oldukça büyük. Şirket bu platformu sadece kendi grubundaki araçlarda kullanmayacak. Alman otomotiv devi, bu platformu aralarında Ford’un da bulunduğu diğer şirketlerle de paylaşacak. MEB’in Volkswagen dışına açılması 2023’te Ford’un Avrupa’da yola çıkacak olan elektrikli otomobiliyle gerçekleşecek.

İLGİLİ HABERLER