Ulaşım

Volkswagen elektrikli otomobil şarj robotunu çalışırken gösterdi

volkswagen elektrikli otomobil

Volkswagen elektrikli otomobil şarj robotunun prototipini daha önce sergilemişti. Şirket şimdi de bu robotun nasıl çalışacağını gösterdi. Bu robot sayesinde elektrikli otomobilleri belirli alanların dışındayken de şarj etmek mümkün olacak.

Robotun yüzü olarak tanımlanabilecek alan, robot otomobile bağlandığında aydınlanacak. Videoda robottan R2-D2’yu hatırlatan sesler duyulsa da, gerçekte robottan herhangi bir ses çıkması beklenmiyor.

Otonom olarak çalışan robot, uygulama üzerinden başlatılabildiği gibi araçla iletişim kurarak da şarj sürecini başlatabiliyor. Otomobilin şarj kapağını açmak veya robota bağlantıyı kesmesi için komut vermek gerekmiyor. Batarya taşıyıcısını otomobile bağlı olarak bırakabilen robot, bu süreçte başka araçlarla da ilgilenebiliyor. Sistem Volkswagen’in araçlarıyla uyumlu çalışacak şekilde tasarlansa da, başka markaların otomobillerinde de kullanılacak.

Volkswagen elektrikli otomobil şarj robotunun ne zaman kullanılabileceği konusunda bilgi vermedi. Ancak şirket 2021’in başlarında esnek şarj istasyonlarının faaliyete geçmesini planlıyor. Elektrikli otomobillerin sayısının gelecekte artacağını düşününce Volkswagen’in robotunun biraz daha işlevsel hâle geleceği söylenebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER