Ulaşım

Volkswagen elektrikli otomobil üretimini artırmak için işçi çıkaracak

volkswagen elektrikli otomobil

Volkswagen elektrikli otomobil üretimini artırmak için gaza basmaya hazırlanıyor. Bunun için organizasyonunda bazı değişiklikler yapmayı planlayan şirket, faturayı ise çalışanlarına kesecek gibi görünüyor. Alman otomotiv devi, yapılacak değişikliklerle elektrikli otomobil pazarında zirveye yerleşmeyi hedefliyor.

Şirket tarafından 13 Mart’ta yayınlanan basın açıklamasında, elektrikli otomobil üretimini artırmak adına yapılacak yeni Ar-Ge çalışmaları konusunda bilgi verildi. İddialı planları için 9 milyar dolarlık bir kaynak ihtiyacı bulunan Volkswagen, bu kaynağı sağlamak için 2023’e kadar 7 bin çalışanıyla yollarını ayıracak. Volkswagen iş gücü kaybını ise üretim sürecinde otomasyonu artırarak telafi etmeyi planlıyor.

Volkswagen elektrikli otomobil satışlarını 12’ye katlamayı hedefliyor

Aynı açıklamada, 2023’e kadar 11 bin Volkswagen çalışanının emekliye ayrılacağı belirtildi. Şirket, emekliye ayrılanların büyük kısmının yerine yeni kişilerin alınmayacağını ve bu sayede ihtiyaç duyulan kesintinin önemli ölçüde sağlanacağının altını çizdi. Devletlerin otomotiv endüstrisine emisyonları düşürmeleri için ciddi baskı yapması, Volkswagen’in elektrikli otomobiller konusundaki iddialı planlarının şekillenmesinde önemli rol oynuyor.

Volkswagen elektrikli otomobil üretimi konusundaki hedeflerini kamuoyuyla açık biçimde paylaşmaktan da çekinmiyor. Şirket bir noktada yılda 600 bin elektrikli otomobil satmayı hedefliyor. 2020’li yıllarda üretilen toplam elektrikli otomobil sayısının ise 22 milyonu bulması amaçlanıyor. Volkswagen’in ve çatısı altındaki Audi, Porsche ve Skoda’nın 2018’de toplam 40 bin elektrikli otomobil sattığını düşününce şirketin hedefinin iddiası daha net görülüyor.

İLGİLİ HABERLER