Ulaşım

Volkswagen elektrikli otomobiller için 193 milyar dolarlık yatırım paketi duyurdu

volkswagen elektrikli otomobil

Volkswagen elektrikli otomobil pazarına olan güvenini gösteren yeni bir adım daha atıyor. Şirket önümüzdeki beş yıllık dönemde “elektriklendirme” çalışmalarının farklı alanları için toplamda 193 milyar dolar harcamayı planlıyor. Volkswagen CEO’su Oliver Blume, söz konusu bütçenin üçte ikilik kısmının elektrikli otomobiller için pil ve hammadde üretimine ve yazılım geliştirmeye ayrılacağını belirtti.

Volkswagen bünyesindeki PowerCo bir süre önce Kanada’da bir batarya üretim fabrikası kuracağını açıklamıştı. Şirket ABD’nin Güney Carolina eyaletinde de elektrikli SUV ve kamyonetler üretecek. Volkswagen hâlihazırda ABD’nin Chattanooga şehrindeki fabrikasında ID.4 modelinin üretimini gerçekleştiriyor.

Ancak Volkswagen’in “elektriklendirme” çalışmalarının hâlâ en büyük rakiplerinin gerisinde kaldığını belirtmek gerekiyor. Kuzey Amerika’daki varlığını daha belirgin hâle getirmeyi amaçlayan şirket, Çin’de de daha rekabetçi olmayı hedefliyor.

Volkswagen elektrikli otomobil pazarında ABD ve Çin’i fethetmeyi amaçlıyor

Bu iki bölgeyi en önemli pazarlar olarak gören Volkswagen’in tüm hedeflerine ulaşmak için buraları fethetmesi gerektiği belirtiliyor. Şirketten daha önce yapılan açıklamada, 2030 itibarıyla ABD’deki satışlarda elektrikli otomobillerin payının yüzde 55’e ulaşmasının hedeflendiği ifade edilmişti.

Volkswagen elektrikli otomobil yatırımlarına devam ederken bir taraftan da akaryakıtla çalışan otomobiller üretmeyi sürdürecek. Şirketin finans ve operasyon şefi Arno Antlitz ise şirketin izleyeceği yolu şu şekilde açıkladı: “Kendimizi bir teknoloji ve mobilite hizmetleri grubuna dönüştürmeliyiz. Pille çalışan elektrikli araçlar için donanımımız, birleşik bir yazılım yığını, piller, mobilite, otonom sürüş gibi platformlarımıza odaklanmamız gerekiyor.”

İLGİLİ HABERLER