Ulaşım

Volkswagen elektrikli otomobil şarjında Tesla’dan güç alacak

volkswagen elektrikli otomobil

Volkswagen elektrikli otomobil açılımı çerçevesinde ABD’de Electrify America ismini taşıyan bir şarj istasyonu ağı kurmuştu. Alman otomotiv devi, bu istasyonlarda elektrikli otomobil pazarındaki rakiplerinden Tesla‘nın ürettiği Powerpack isimli batarya depolama birimlerini kullanacağını açıkladı.

Söz konusu birimlerin kurulumları bu yıl içinde başlayacak. Kurulum çalışmalarında öncelik elektrikli otomobil sahiplerinin daha yoğun olduğu bölgelere verilecek. Böylelikle yoğun şarj saatlerinde bile araç sahiplerinin ihtiyaç duyduğu gücün kesintisiz olarak sağlanabilmesi amaçlanıyor. Electrify America, Tesla Powerpack kurulumuna ABD’nin batı yakasından başlayacak.

Tesla Powerpack, şebekenin az yoğun olduğu saatlerde şebekeden yüksek miktarda güç çekerek bunu daha sonra kullanmak için depoluyor. Böylelikle şarj istasyonları yoğun saatlerde talebi karşılıyor ve araç sahiplerine yüksek fiyattan enerji satmak zorunda kalmıyor. Electrify America’nın istasyonlarında kullanılacak Tesla Powerpack 350 kWh kapasiteye sahip olacak ve 210 kWh hızlı şarj desteği sunacak.

Volkswagen elektrikli otomobil açılımı çerçevesinde Electrify America’ya büyük önem veriyor. Electrify America‘nın hâlihazırda ABD geneline yayılmış 500’e yakın şarj istasyonu bulunuyor. Şirket, Kaliforniya eyaletindeki ilk 350 kW gücündeki şarj ünitelerinin de kurulumunu yapmıştı. Electrify America, geçtiğimiz haftalarda tedbir amacıyla operasyonlarını büyük ölçüde durdurmuştu. Sorunun birkaç gün içinde çözülmesinin ardından şirketin şebekesi yine olağan operasyonuna dönmüştü.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER