Ulaşım

Volkswagen’in elektrikli otomobil şarj ağı yeniden faaliyete geçti

volkswagen elektrikli otomobil

Volkswagen ABD’deki elektrikli otomobil şarj ağı Electrify America‘nın yeniden tam kapasitede faaliyete geçtiğini açıkladı. Electrify America’nın operasyonu geçtiğimiz hafta itibarıyla potansiyel bir güvenlik sorunu nedeniyle geniş ölçekte durdurulmuştu. Şirket yüksek hızlı şarj birimlerini, İsviçreli Huber+Suhner tarafından üretilen likit soğutmalı kablolarda görülen bir sorun nedeniyle tedbir amacıyla devredışı bırakmıştı.

Huber+Suhner’in kablolarını kullanan ve Almanya ile Hollanda’da faaliyet gösteren şarj ağı Fastned de operasyonlarını geçici olarak durdurmuştu. Tıpkı Electrify America gibi Fastned de operasyonlarının normal seyrine döndüğünü açıkladı.

Huber+Suhner ve Electrify America tarafından yapılan açıklamalar, kararın Huber+Suhner’in testlerinde görülen dar kapsamlı bir sorun nedeniyle alındığını ortaya koymuştu. Likit soğutmalı şarj kablolarının ilk prototip versiyonunda karşılaşılan bir problem, Huber+Suhner’i bu kabloları kullanan şirketlere “faaliyetlerinizi durdurun” çağrısını yapmak zorunda bırakmıştı.

Electrify America’nın başkanı ve CEO’su Giovanni Palazzo, hafta sonunda ve pazartesi günü yapılan testlerde kabloların tüm endüstriyel standartları karşıladığının görüldüğü ve bu nedenle şebekenin yine tam kapasiteyle işlemeye başladığını belirtti.

Volkswagen elektrikli otomobil açılımı çerçevesinde hayata geçirdiği Electrify America ile 2019’un ortası itibarıyla ABD genelinde 3 bine yakın şarj istasyonu kurmuş olmayı hedefliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER