Ulaşım

Volkswagen elektrikli otomobil şarj istasyonu ağını kısmen kapattı

volkswagen elektrikli otomobil

Volkswagen dizel emisyon skandalı nedeniyle bozulan imajını düzeltmek için ABD’deki en büyük elektrikli otomobil şarj istasyonu ağlarından birini kurmuştu. Ancak şirketin bu planının önüne küçük bir engel çıkmışa benziyor. Volkswagen’in sahibi olduğu Electrify America, potansiyel bir güvenlik sorunuyla ilgili olarak yüksek güçlü şarj istasyonlarının büyük kısmını geçici olarak kapattığını açıkladı.

Volkswagen tarafından yapılan basın açıklamasında söz konusu güvenlik sorununun ne olduğu konusunda bilgi verilmedi. Şirket sorunun sadece 150 ila 350 kW arasında güç sağlayan ve Huber+Suhner‘in ürettiği likit soğutmalı kabloların kullanıldığı sistemlerde görüldüğünü belirtti. Kapatma kararının “aşırı tedbirli” bir tutum olduğunun altını çizen Volkswagen, 80 istasyonun ise faaliyetlerini sürdüreceğini duyurdu.

Electrify America, bu kararı alan tek elektrikli otomobil şarj ağı değil. Amsterdam merkezli şarj şirketi Fastned de yine Huber+Suhner kablolardan kaynaklanan sorun gerekçesiyle Almanya ve Hollanda’daki 175 kW şarj istasyonlarını kapattığını açıkladı.

Electrify America’nın açıklamasında müşterilerin güvenliğinin en büyük öncelik olduğu vurgulandı. Huber+Suhner’in açıklamasında ise Almanya’daki bir test sahasında kısa devre oluştuğu ve kimsenin yaralanmadığı belirtildi. Kısa devrenin ilk nesil bir prototipte görüldüğünün altını çizen şirket, müşterilerine ürünlerinin incelenmesi yolunda uyarıda bulunduğunu da vurguladı.

Volkswagen elektrikli otomobil pazarındaki ciddiyetini Electrify America’ya yönelik planlarıyla göstermişti. Şirket önümüzdeki haziran itibarıyla ABD genelinde 2 bin adet şarj istasyonu kurmayı planlıyordu. Electrify America, 350 kW güç üreten ilk ultra hızlı şarj istasyonunu geçtiğimiz ay ABD’nin Kaliforniya eyaletinde faaliyete geçirmişti.

İLGİLİ HABERLER