Ulaşım

Volkswagen elektrikli otomobil filosuna 30 yeni model ekleyecek

volkswagen avrupa birliği

volkswagen elektrikli otomobilVolkswagen, yeni resmi stratejisini kamuoyuna açıkladı. Şirketin CEO’su Matthias Müller, noksanlıkları ortadan kaldırmayı ve açık, gücünü değerlerinden alan, köklerine bağlı bir kurumsal kültür yaratmayı istediklerini dile getirdi. Bu amaç doğrultusunda, Volkswagen elektrikli otomobil filosuna önümüzdeki 10 yıllık dönemde 30 yeni model ekleyecek. Şirket, elektrikli otomobillerin satış hacminde yüzde 20 ila 25 oranında yer tutmasını planlıyor. Bu da, 2025 itibarıyla 2 ila 3 milyon araç anlamına geliyor.

Söz konusu duyuruyu sürpriz olarak tanımlamak ise pek mümkün değil. Volkswagen, bir süredir elektrifikasyona ve “mobilite çözümleri”ne geçişin işaretlerini veriyordu. Şirket, böylelikle dizel emisyon skandalının yarattığı olumsuz etkilerden kurtulmayı amaçlıyor. Bunun için bir süre önce Uber’in rakiplerinden Gett’e 300 milyon dolar yatırım yapan Volkswagen, CES 2016’da elektrikli Microbus’ı görücüye çıkartmış ve sürücüsüz taksi geliştirme yönündeki planlarını açıklamıştı.

Volkswagen, sürücüsüz otomobiller konusunda da kendisine bir yol haritası çıkarmış durumda. Otonom sürüş teknolojisini kendi bünyesinde geliştirmeyi amaçlayan Alman otomotiv devi, daha sonra teknolojisini başka şirketlere lisanslamayı planlıyor. Volkswagen Group markalarından Audi’nin uzun süredir otonom sürüş üzerine çalıştığı ve pek çok otomotiv şirketinin sürücüsüz otomobiller konusunda bir strateji geliştirmediği göz önüne alınınca, Volkswagen’in planı kulağa makul geliyor.

Volkswagen elektrikli otomobil bataryalarını da kendi bünyesinde geliştirecek

Volkswagen elektrikli otomobil modellerine yerleştireceği bataryaların teknolojisini de kendi bünyesinde geliştirmeyi istiyor. Ancak şirketin bu amaç doğrultusundaki planı henüz tam anlamıyla şekillenmiş değil.

Volkswagen’in hedefini gerçekleştirmesi adına yüklü Ar-Ge harcamaları yapması gerekiyor. Bu da şirketin verimliliğini artırması ve kaynaklarını daha iyi değerlendirmesinin zorunlu olduğu anlamına geliyor. Şirketin söz konusu kaynak değerlendirmesi çerçevesinde bazı markalarını elden çıkarması da ihtimaller arasında sayılıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER