Manşetler

Vodafone 900 MHz bandında gerçekleştirdiği 4G testinde 68.5 Mbps hıza ulaştı

vodafone

vodafone-logo-271212

4G ihalesinin mayıs ayında yapılacağının açıklanmasından sonra dördüncü nesil mobil veri iletişim teknolojisine yönelik heyecan farklı bir boyuta taşındı. Bununla birlikte mobil operatörler uzun zaman önce başlattıkları 4G testlerini sürdürüyor.

Vodafone, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’ndan aldığı izinler kapsamında İstanbul Maslak’ta bulunan Vodafone Plaza’da noter huzurunda gerçekleştirdiği testte, 4G altyapısı ve mevcut ticari bir terminal kullanarak 900 MHz bandında ve EGSM spektrumu üzerinden 68.5 Mbps’lik hıza ulaştı. Böylelikle Vodafone, Türkiye’de 900 MHz bandında 4G teknolojisini deneyen ilk mobil operatör oldu.

vodafone-4g-900-mhz-test-huawei-110315

Vodafone Türkiye mühendisleri tarafından gerçekleştirilen testte Huawei altyapısına sahip 4G test şebekesi ve 900 MHz frekans bandı kullanıldı. Piyasada bulunabilen Huawei markalı bir akıllı telefonla gerçekleştirilen bu test 4G testlerinin mevcut spektrum bantları üzerinden de verilebileceğini göstermesi açısından önem taşıyor. Şu anda Vodafone Türkiye ve Turkcell 900 MHz bandı üzerinden hizmet veriyor ve ihale kapsamına alınan frekans bantlarından bir tanesini de 900 MHz oluşturuyor.

İLGİLİ HABERLER