Manşetler

Katlanabilir ekranlı Vivo X Fold resmiyet kazandı

vivo x fold

Katlanabilir ekranlı Vivo X Fold resmen gözler önüne çıktı. Katlanabilir akıllı telefonla ilgili pek çok detay, daha önce sızıntılar ve yapılan resmi paylaşımlar sayesinde görülmüştü. X Fold’da 6.53 inç büyüklüğünde dış AMOLED ekran ve 8.03 inç büyüklüğünde LTPO3 teknolojisine sahip AMOLED E5 iç ekran bulunuyor. Her iki ekranın da maksimum yenileme hızı 120 Hz olacak ve ikisi de HDR10+ desteği sunacak. Ana ekranın yenileme hızı 1 Hz seviyesine kadar inecek.

Katlanabilir ekranı Schott tarafından üretilen Ultra İnce Cam koruyacak. Samsung’un telefonlarında kullanılan Ultra İnce Cam’ın da Schott tarafından üretildiğini belirtmekte fayda var. Ekran DisplayMate’te en yüksek not olan A+’yı alıyor. X Fold’da iki adet ekrana entegre parmak izi tarayıcısı bulunuyor. Bunların optik değil, ultrasonik tarayıcılar olduğunu belirtmekte fayda var.

Vivo katlanabilir ekran menteşesinin uçaklarda kullanılan seviyede “yüzen kanat” olarak adlandırılan menteşe olduğunu belirtti. Bu menteşe, 60 ila 120 derece arasındaki açılarla ekranın kullanımını mümkün kılıyor.

Vivo X Fold’un kalbinde Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 işlemci bulunuyor. Bu işlemciye 12 GB RAM eşlik ediyor. Telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi 66W hızlı şarj desteğine sahip 4600 mAh kapasiteli pil bulunuyor. Bu pil sadece 37 dakika içinde tamamen doldurulabiliyor. Telefonda 50W kablosuz şarj ve 10W ters kablosuz şarj desteği bulunduğunu belirtmekte fayda var.

Vivo X Fold’un kamera konusunda bir hayli iddialı olduğu söylenebilir. Akıllı telefonda ana kamera görevini 50 megapiksel çözünürlüklü Samsung GN5 sensör üstleniyor. 12 megapiksel zum kamera, 5x periskop zum kamera ve 48 megapiksel ultra geniş açılı kamera sistemi tamamlıyor. Vivo’nun telefonun kamera modlarını Zeiss ile birlikte geliştirdiğini hatırlatmakta da fayda var. Telefonun hem iç hem de dış ekranında ön kamera olduğunu belirtelim.

vivo x foldVivo X Fold’un büyük iç ekranında kullanıcılar iki uygulamayı yan yana çalıştırabilecek. Buna ek olarak, daha kapsamlı bir çoklu görev deneyimi için yüzen pencerelerden de yararlanılabilecek.

Vivo X Fold ilk olarak Çin’de satışa sunulacak. Akıllı telefon siyah, mavi ve gri olmak üzere üç renk seçeneğiyle raflardaki yerini alacak. X Fold’un fiyat etiketinde 8999 yuan (20727 TL) yazıyor.

İLGİLİ HABERLER