Teknoloji

Vivo X Fold için işlemci doğrulaması test sonucuyla geldi

vivo x fold

Vivo ilk katlanabilir telefonunu X Fold adıyla 11 Nisan’da resmen gözler önüne çıkaracak. Daha önce sızan pazarlama materyallerinde telefonun Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 işlemciye sahip olacağı görülmüştü. Geekbench’in performans testi de telefonun Qualcomm’un amiral gemisi işlemcisiyle geleceğini doğruluyor.

Benchmark testinin sonuç sayfası, bu işlemciye 12 GB RAM’in eşlik edeceğini de gösteriyor. Testte V2178A model numarasıyla boy gösteren telefon, tek çekirdek performansıyla 1223 puan aldı ve Snapdragon 8 Gen 1 işlemci taşıyan diğer cihazları sollamayı başardı. Çoklu çekirdek performansı ise 3335 puan aldı.

Pazarlama görselleri, telefonun iç ekranının LPTO 3.0 panel teknolojisine sahip olduğunu gösteriyor. Bu da X Fold’un söz konusu teknolojiyi taşıyan ilk cihaz olacağı anlamına geliyor. İç ekranın büyüklüğünün 8 inç olacağını belirtmekte fayda var.

vivo x foldVivo X Fold çok büyük ihtimalle ilk olarak Çin’de satışa sunulacak. Çin’den sonra telefonun uluslararası ölçekte satışa çıkıp çıkmayacağı ise belirsizliğini koruyor. Xiaomi Mi Mix Fold, Oppo Find N ve Huawei Mate X2 gibi cihazların Çin dışında satışa sunulmaması, Vivo X Fold için de böyle bir ihtimalin olduğu anlamına geliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER