Teknoloji

Vivo X Fold 3 Serisi, katlanabilir telefon pazarına iddialı bir giriş yapıyor

Vivo, katlanabilir telefon segmentinde yatay form faktörü ile ilgi çeken yeni serisi Vivo X Fold 3’ü resmi olarak duyurdu. Yenilikçi ve modern tasarımlarıyla öne çıkan X Fold 3 ve X Fold 3 Pro modelleri, gerçek anlamda zirveye oynayan özellikleriyle teknoloji severlerin beğenisine sunuldu.

Vivo X Fold 3 serisinde yer alan her iki model, katlanabilir telefon dünyasında boy gösteren benzersiz özellikleri ile göz kamaştırıyor. Vivo X Fold 3 Pro, katlanabilir bir cihaz için oldukça ince bir yapıya sahip. Katlanıldığı zaman sadece 11.2 mm kalınlığa sahip olan Pro model, 236 gram ağırlığıyla da kullanıcılar için rahat taşınabilirlik vadediyor. Kardeş model X Fold 3 ise katlandığında 10.2 mm kalınlığında olup, 219 gram ile piyasadaki diğer ağır sıklet ürünler arasında hafif kalmayı başarıyor. X Fold 3, Apple’ın iPhone 15 Pro Max modelinden bile daha hafif bir yapıya sahip.

Vivo X Fold 3 serisinde teknoloji ve performans bir arada

Vivo’nun bu yeni serisi, performans konusunda da iddialı kararlar alıyor. Pro modelinde Snapdragon 8 Gen 3 işlemciye yer verilirken, normal modelde ise piyasaya damga vurmuş olan geçtiğimiz yılın Snapdragon 8 Gen 2 işlemcisi kullanılıyor. Her iki cihazda da ZEISS imzalı kamera sistemleri bulunuyor. X Fold 3 Pro modelinde yer alan 64 megapiksel 3X telefoto kamera ise özellikle makro yetenekleriyle dikkat çekiyor.

Fotoğraf ve video performansı dışında şarj etme konusunda da Vivo kullanıcılarını düşünmüş durumda. X Fold 3 Pro modelinde 120W kablolu ve 50W kablosuz şarj desteğine sahip 5.700 mAh batarya yer alırken, X Fold 3 modelinde ise 80W kablolu şarj destekli 5.500 mAh batarya bulunuyor. Ayrıca, her iki cihazın da iç ve dış ekranlarında maksimum 4.500 nit parlaklığa erişebilen 120 Hz OLED ekranlar kullanılıyor. Suya dayanıklılık açısından belirli bir seviyeye sahip olan X Fold 3 serisi, fiyatlandırma konusunda da çeşitli seçenekler sunuyor.

Çin pazarına sürülen modeller, 16 GB RAM ve 256 GB depolama için 7.499 yuan ve 16 GB RAM ile 1 TB depolama kapasiteli versiyon için ise 10.999 yuan fiyat etiketleri taşıyor. Vivo’nun bu yeni serisinin Türkiye’de satışa sunulup sunulmayacağı ise henüz netleşmiş değil.

Vivo Pad 3 Pro da tanıtıldı

Vivo, telefonları dışında Pad 3 Pro ismini verdiği MediaTek Dimensity 9300 işlemciye sahip Android tablet modelini de tanıttı. 13 inç 144 Hz ekrana ve 11.500 mAh bataryaya sahip olan bu tablet, 415 dolarlık fiyat etiketi ile yurt dışında piyasaya çıkacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER