Teknoloji

Vivo X Fold 2’nin yüksek şarj hızı resmi kayıtlarla doğrulandı

vivo x fold 2

Katlanabilir ekranlı Vivo X Fold 2’nin resmi duyurusu nisan ayı içinde yapılacak. Kısa süre önce Boao Forum etkinliği kapsamında gözler önüne çıkan telefon hakkında yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. V2266A model numarasıyla Çin’in resmi sertifika kurulu 3C’nin veri tabanında boy gösteren X Fold 2’nin şarj hızının 120W olduğu görülüyor.

Vivo’nun piyasaya sürdüğü en yeni katlanabilir telefon olan X Fold+’ta maksimum şarj hızı 80W seviyesinde. Dolayısıyla şirketin X Fold 2’de hatırı sayılır bir sıçrama kaydettiğini söylemek yanlış olmayacaktır.

X Fold 2’nin V12060L0A0-CN ve V12060L1B0-CN model numaralı şarj adaptörlerini destekleyeceği görülüyor. Bunların Vivo’nun 20V 6A adaptörleri olduğunu belirtmekte fayda var.

Sadece Çin’de satılan Vivo X Fold+ hâlihazırda piyasadaki en hızlı şarj olan katlanabilir telefon konumunda. X Fold 2, X Fold+’tan aldığı bayrağı çok daha yukarıya taşıyacak gibi görünüyor.

Vivo X Fold 2 X Fold+’tan yüzde 10 daha hafif olacak

Şarj hızlarının yükselmesi, ısı tahliyesi için iç mimaride de değişiklik yapmayı gerektiriyor. Ancak Vivo X Fold 2’nin selefine kıyasla yüzde 10 oranında daha hafif olacağını belirtiyor. Bu da telefonun tartıda yaklaşık 280 gram çekeceği anlamına geliyor. X Fold+’taki 50W kablosuz ve 10W ters kablosuz şarj desteklerinin değişip değişmeyeceği belirsizliğini koruyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER