Teknoloji

Katlanabilir ekranlı Vivo X Fold 2’nin özellikleri netleşmeye devam ediyor

vivo x fold 2

Katlanabilir ekranlı Vivo X Fold 2 bu ay içinde resmiyet kazanacak. Daha önce Vivo yöneticileri tarafından sergilenen akıllı telefonun özellikleri de internete sızmaya devam ediyor. Perakende mağazalardaki satış görevlileri için hazırlandığı belirtilen slaytlar, telefonun özelliklerine ışık tutuyor.

Katlanabilir telefonun kalbinde Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 işlemcinin bulunduğu bu slaytlarla bir kez daha doğrulanıyor. Slaytlarda varlığı tekrar hatırlatılan bir diğer özellik ise 120W hızlı şarj desteği oluyor.

Vivo X Fold 2’nin 8.03 inç büyüklüğünde E6 AMOLED katlanabilir ekranla geleceği, bu ekranın yenileme hızının 120 Hz ve çözünürlüğünün 2160 x 1916 piksel olduğu görülüyor. Vivo’nun verdiği bilgiye göre, bu ekranın maksimum parlaklık seviyesi ise 1800 nit.

vivo x fold 2

X Fold 2’nin kapak ekranının büyüklüğü ise 6.53 inç. Yine Samsung tarafından üretilen E6 panelin tercih edildiği bu ekranın çözünürlüğü 1080p, yenileme hızı ise 120 Hz olacak. Her iki panele de parmak izi tarayıcısının yerleştirileceği daha önce görülmüştü. Bu X Fold 2’nin parmak izi tarayıcısı ekrana entegre edilmiş ilk katlanabilir telefon olacağı anlamına geliyor.

Vivo X Fold 2 Snapdragon 8 Gen 2 ile yüzde 35 performans artışı vadediyor

X Fold 2’nin kalbindeki Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 işlemciye LPDDR5X RAM ve UFS 4.0 depolama alanı eşlik edecek. RAM ve depolama alanı kapasitelerinin ne olacağı konusunda ise şu an için net bir bilgi verilmiş değil. Snapdragon 8 Gen 2 ile CPU performansı yüzde 35, GPU performansı ise yüzde 25 oranında artıyor. Wi-Fi 7 desteği de Snapdragon 8 Gen 2’nin sunduğu özellikler arasında yer alıyor. Vivo V2 görüntü sinyali işlemcisi de X Fold 2’de hazır olacak.

vivo x fold 2

Vivo X Fold 2 ihtiyaç duyduğu enerjiyi 4800 mAh kapasiteli pilinden alacak. Bu pil yukarıda da belirttiğimiz gibi 120W kablolu şarj desteğinin yanı sıra 50W kablosuz şarj desteğine de sahip olacak. Hem pil kapasitesi hem de şarj hızı konusunda selefine kıyasla önemli bir sıçrama vadeden X Fold 2’nin yenilenen menteşe mekanizması sayesinde yüzde 10 daha hafif olacağı da verilen bilgiler arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER